Rechter geeft gemeente gelijk in rechtszaak terrasschermen Enkhuizen

ENKHUIZEN – Eigenares Karin Mazereeuw van café ’t Ankertje in Enkhuizen mag niet de door haar gewenste schermen langs haar terras plaatsen. De bestuursrechter in Haarlem heeft bepaald dat de gemeente Enkhuizen geheel volgens de regels een vergunning voor de schermen heeft geweigerd.

De horeca-onderneemster vindt het van groot belang dat er een veilige afscheiding komt langs haar terras. In 2019 ging het een keer bijna mis toen een kind tussen het toenmalige hekwerk doorkroop en bijna in het water belandde.

Daarom besloot Mazereeuw in 2020 het hekwerk te vervangen door glazen schermen. Dat kon niet op goedkeuring rekenen van de gemeente. Enkhuizen legde zelfs een bouwstop op. Ook een alternatief plan van de horeca-onderneemster kreeg geen groen licht. De gemeente stelde dat een nieuwe terrasafscheiding in strijd was met het geldende bestemmingsplan.

Mazereeuw blijft zich inzetten voor veilige terrasschermen, maar van de rechter heeft ze dus geen geen gelijk gekregen. De gemeente heeft voorgesteld om verrijdbare bloembakken te plaatsen als afscheiding, maar daar voelt de onderneemster weer niets voor.

Deel dit artikel