Recital van Laetitia Gerards en Thomas Beijer

HOORN – Op zondagochtend 21 november geven de jonge, zeer talentvolle zangeres Laetitia Gerards en meesterpianist Thomas Beijer een concert in Schouwburg Het Park in Hoorn. Op het programma staan prachtige liederen op Franse en Engelse teksten van o.a. Messiaen, Debussy en Barber. In het kader van het 100-ste sterfjaar van Alphons Diepenbrock hebben we de musici bereid gevonden om ook liederen op het programma te zetten van deze leerling van Johan Messchaert, de naamgever van de stichting die het concert organiseert.

In dit recital met Laetitia Gerards maak je tevens kennis met de componist Thomas Beijer. Hij schreef de fraaie, door corona geïnspireerde liedcyclus A Lock Without A Key. Over deze liedcyclus schrijft hij: ‘Aanvankelijk had ik het idee om een cabaretesk stuk te schrijven over een zangeres en een pianist, maar het wilde niet zo vlotten. Toen kwam de lockdown. Laetitia en ik wonen samen, maar een vrijgezelle vriend van ons werd na een paar weken in zijn eentje thuis zitten, helemaal gek. We skypeten veel. Je ziet iemand, hoort iemand, maar er ontbreekt iets wezenlijks. Dat vormde de inspiratie voor het eerste lied Dedigitise now.’

Laetitia Gerards begon jong met cello spelen en ging zij al snel naar het conservatorium. Daar koos ze voor klassieke zang. Niet zonder succes, want na de eerste prijs op het Prinses Christina Concours volgde de Young Talent Award van het Concertgebouw en studeerde Laetitia summa cum laude af. Inmiddels treedt ze op met alle Nederlandse orkesten, gaf ze concerten in Rusland en de Verenigde Staten en heeft ze rollen in verschillende opera’s gehad waaronder bij de Nederlandse Reisopera.

Thomas Beijer kan met recht een meesterpianist worden genoemd. Thomas geeft sinds zijn tiende jaar recitals in Europa en Azië en als solist speelde hij onder meer pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Brahms, Grieg, Franck, Ravel, Gershwin en Adams, onder andere met het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Studenten Orkest. Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities.

Kaarten voor het concert kunnen besteld worden bij Schouwburg Het Park via https://www.hetpark.nl/programma/pieter-wispelwey-paolo-giacometti-johan-messchaert

Deel dit artikel