Reddingstation KNRM Medemblik opent deuren tijdens Reddingbootdag

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

MEDEMBLIK – Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.  

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt. Ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen.

Meevaren voor donateurs

En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘redders aan de wal’ genoemd.

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen.

Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden.

Programma in Medemblik

De vrijwilligers van KNRM Medemblik zijn blij dat de deuren eindelijk weer opengesteld kunnen worden voor het publiek. Hiervoor is van 10.00 uur tot 16.00 uur een mooi programma samengesteld. Zo kun je in Medemblik meevaren met reddingboot Bernardine en is oud-reddingboot Casparis aanwezig voor bezichtiging. Verder is de brandweer, de EHBO vereniging en het hoogheemraadschap aanwezig. Ook hier zijn er leuke activiteiten voor kinderen en worden er reddingdemonstraties gegeven in de haven. Kijk voor meer informatie op www.reddingbootdag.nl

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category