Rob Hartog begint hoopvol aan seizoensfinale in Hockenheim

Het is alweer tijd voor de laatste ronde van het IDM seizoen. Ondanks dat Rob Hartog nog niet een eerder een wedstrijd reed op het circuit van Hockenheim, is hij na een geslaagde test wel hoopvol dat een deel van problemen met de voorkant van de motor zijn opgelost. Hierdoor hoopt de Kawasaki-coureur met twee goede resultaten het seizoen te kunnen afsluiten.

Het IDM Supersport 600 seizoen bestond dit jaar uit zes evenementen. Rob Hartog en het Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki team hebben nog niet de vooraf beoogde doelstelling behaald, met tot nu toe één podiumplaats die gescoord werd in de eerste race van het seizoen. Dit weekend wordt er gereden op de Hockenheimring, waar Hartog onlangs drie sessies heeft kunnen testen. Samen met het team werd er totaal iets nieuws geprobeerd, wat een probleem oploste, maar ook weer nieuwe uitdagingen gaf. Wel hield het team een goed gevoel over aan deze test, waardoor er het vertrouwen is dat Hartog met tweede goede resultaten het seizoen kan afsluiten.

Rob Hartog: “Het is alweer tijd voor de laatste race van het seizoen. Het vliegt voorbij, al moet ik zeggen dat we met zes IDM evenementen ook geen extreem drukke kalender hadden. Het was wel een mooie kalender met diverse nieuwe circuits voor mij, zo ook komend weekend op de Hockenheimring. We hebben er onlangs kunnen testen en dat heeft zeker het gevoel en vertrouwen gegeven dat we er goed kunnen scoren. We rijden dit weekend de korte variant van de Hockenheimring, dat is een andere layout dan waar we op getest hebben. Ik zou het ook erg mooi vinden voor het team, dat het hele seizoen zo hard gewerkt heeft, dat we het jaar met twee sterke resultaten kunnen afsluiten!

Hartog begint als de nummer vijf in het kampioenschap aan de seizoensfinale en heeft nog zicht op een derde plaats in de tussenstand. Zowel zaterdagmiddag (17:00 uur) als zondagmiddag (13:45 uur) staat er een wedstrijd op het programma. De races worden zoals altijd live uitgezonden via www.idm.de/live.

Foto: Rob Hartog

Deel dit artikel