RTV West-Friesland

Foto: Rob Hartog
Sport

Rob Hartog is na nuttige test klaar voor IDM ronde in Most

ENKHUIZEN – Rob Hartog staat komend weekend aan de start tijdens de derde IDM ronde van het seizoen 2022. Er wordt gereden op het Autodrom Most in Tsjechië, waar de Yamaha-coureur vorig weekend met SWPN een goede test heeft gehad. Hartog’s doel is dan ook om weer te strijden voor een top-vijf klassering.

Rob Hartog is goed begonnen aan zijn debuutseizoen in het IDM Superbike kampioenschap. De SWPN-coureur staat na vier wedstrijden op een achtste plaats in het klassement met slechts tien punten achterstand op de nummer twee. Vooral de voorgaande IDM ronde in Oschersleben verliep voor Hartog erg goed met een vijfde en zesde plaats in de wedstrijden.

We hebben een nuttige test gehad in Most en veel dingen proberen, waardoor met een goede basisafstelling aan het raceweekend kunnen beginnen. Ik ben tevreden over het tempo dat ik kon rijden en heb dan ook het gevoel dat we er klaar voor zijn. In Most zullen er nog wat nieuwe rijders met WK-ervaring aan de start staan, maar ik wil mij graag weer mengen in de strijd voor de top-5. We gaan ervoor!

Rob Hartog

Komend weekend (24 t/m 26 juni) wordt de vijfde en zesde race van het seizoen verreden op het circuit van Most. Ter voorbereiding op dit raceweekend heeft Hartog met SWPN vorig jaar weekend getest op het Tsjechische circuit. Ondanks de zeer hoge temperaturen – 37 graden met 55 graden baantemperatuur – heeft Hartog met het team een goede basisafstelling gevonden om het raceweekend mee aan te vangen. Na de vrije trainingen van vrijdag en de kwalificaties van zaterdag, gaan zondag om 11:45 uur en 15:00 uur de races van start, die te volgen zijn via een livestream op www.idm.de/live

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK