Rob Hartog kan terugkijken op positieve kennismaking met de Yamaha R1

ENKHUIZEN – Rob Hartog heeft een serie positieve tests achter de rug in de voorbereiding op zijn debuutseizoen in de IDM Superbike. Na privétests in Spanje en het TT Circuit Assen reisde Hartog onlangs met zijn nieuwe SWPN team af naar Catalunya en Valencia om daar de Yamaha R1M aan de tand te voelen. Overall heeft Hartog een heel goed gevoel overgehouden aan de trainingsdagen.

In het seizoen 2022 zal Rob Hartog zijn debuut gaan maken in de IDM Superbike klasse op een Yamaha R1M van het Nederlandse SWPN Team. De 30-jarige coureur maakte half maart voor het eerst kennis met de Yamaha R1M tijdens een privétest in Spanje. Ondanks dat het weer hoofdzakelijk koud en nat was hield Hartog wel een goed gevoel over aan de test en wist in korte tijd goed op tempo te komen. Voordat Hartog met SWPN aan de voorjaarstraining in Spanje begon had hij ook nog de kans om een dag te testen op het TT Circuit Assen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Rob Hartog”]Ik ben zeer tevreden over hoe de tests zijn verlopen. Het gevoel met de Yamaha R1M is goed en ik zit lekker op de motor. We hebben tijdens de voorjaarstraining van SWPN veel dingen geprobeerd en ik heb veel ervaring opgedaan. Overall hebben we goede progressie geboekt. In Valencia zaten de weergoden niet mee, want tijdens mijn test in maart hadden we op dat circuit ook al twee dagen regen en dat was met de test met SWPN niet anders. Het team heeft het mogelijk gemaakt dat we nog een dag langer konden blijven, waardoor we nog wat droge sessies konden rijden. Ik wil het team bedanken en ik denk dat er veel potentie in ons pakket zit![/penci_blockquote]

Tijdens de eerste officiële test met SWPN in Spanje ging Hartog met het team verder waar hij gebleven was. Tijdens een tweedaagse test op het circuit van Catalunya, een nieuw circuit voor de coureur woonachtig in Enkhuizen, wist hij opnieuw veel progressie te maken en begon hij de Yamaha R1M steeds beter te begrijpen. Vervolgens reisde het team door naar Valencia voor nog een aantal testdagen.

Door de slechte weersomstandigheden van de eerste dagen besloot SWPN een dag langer te blijven, zodat Hartog en zijn nieuwe teamgenoot Melvin van der Voort nog een aantal sessies op een droog Circuit Ricardo Tormo konden rijden. Tijdens deze laatste dag konden er nog een aantal zaken getest worden en kon het volledige team de voorjaarstraining met een zeer tevreden gevoel afsluiten. De IDM seizoensstart staat gepland van 6 t/m 8 mei op de Lausitzring. Voorafgaand aan dit evenement zal Hartog met SWPN nog gaan testen op het circuit van Oschersleben.

Deel dit artikel