RTV West-Friesland

Een mooie uitdaging voor de 29-jarige coureur om te racen op een Yamaha R1M van het Nederlandse team in de topklasse van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft. (Foto aangeleverd)
Sport

Rob Hartog maakt overstap naar de IDM Superbike 1000 klasse.

ENKHUIZEN – Rob Hartog maakte in 2021 zijn debuut als vaste rijder in het Duitse IDM kampioenschap. Dit deed de coureur woonachtig in Enkhuizen in de IDM Supersport 600 klasse, waarin hij na een moeilijk seizoen als zesde in het kampioenschap eindigde. Na diverse opties voor het seizoen 2022 te hebben afgewogen is Hartog gegaan voor de kans om voor SWPN uit te komen op een Yamaha R1M in de IDM Superbike 1000 klasse. Het Nederlandse team wordt ondersteund door Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux en heeft al zeven jaar ervaring met de Yamaha R1M in de topklasse van het IDM kampioenschap.

Voordat het seizoen begint zal Hartog diverse tests in Spanje gaan afwerken om kennis te maken met deze voor hem nieuwe motor. Het IDM seizoen 2022 begint van 6 t/m 8 mei op de Lausitzring in Duitsland. In totaal bestaat de IDM kalender uit zeven evenementen en veertien races, waarbij Hartog’s thuisronde van 12 t/m 14 augustus gepland staat op het TT Circuit Assen.

Rob Hartog: “Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur. In eerste instantie waren mijn ogen gericht op een vervolg in de Supersport klasse, maar toen SWPN mij benaderde voor de Superbike kwam dat eerst als een verrassing. Ik heb er goed over nagedacht en de IDM Superbike is de topklasse van het kampioenschap, waardoor ik denk dat het hele mooi kans is. Daarnaast is SWPN een team dat zich reeds heeft bewezen en veel ervaring heeft met de Yamaha R1M. Samen hebben we een goed plan gemaakt. Ik zal twee keer naar Spanje afreizen om te gaan testen op diverse circuits. Het gaat een uitdaging worden, maar wel een hele mooie en ik ga mijn uiterste best doen om er een succes van te maken. Daarnaast wil ik mijn persoonlijke sponsoren bedanken die dit alles weer mogelijk maken. We gaan ervoor!

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux: “We hebben al jarenlang een goede samenwerking met SWPN en we zijn blij dat we daar vervolg aan kunnen geven in 2022. SWPN is een professioneel team binnen het IDM, wat jonge Yamaha-rijders de kans geeft om vanuit onze cup-klassen door te groeien naar een hoger niveau. Daarnaast blijft een goede mix belangrijk. Met Rob Hartog halen we een rijder met veel ervaring binnen, die gaat rijden in het sterke IDM Superbike veld. We verwelkomen Rob bij Yamaha en hebben er alle vertrouwen in dat hij tot goede resultaten kan komen. We wensen Rob op de Yamaha R1M en het SWPN team heel veel succes gedurende het IDM seizoen 2022!

SWPN teammanager Frank Brouwer: “We zijn blij om onze 2022 rijder voor de IDM Superbike klasse te presenteren. Met Rob halen we een rijder met ervaring binnen, maar ook een coureur die denk ik qua instelling en mentaliteit goed bij het team past. Rob is serieus en nog steeds leergierig. We gaan er alles aan doen om hem zo goed mogelijk te begeleiden bij zijn overstap naar de Yamaha R1M en de IDM Superbike 1000 klasse. Wanneer we daarin slagen weet ik zeker dat de resultaten zullen volgen. Verder ben ik erg blij dat we weer op support van Yamaha kunnen rekenen, waarmee we onze langdurige en succesvolle relatie met Yamaha Motor Europe, branche BeNeLux voortzetten.”maken. Daarnaast wil ik mijn persoonlijke sponsoren bedanken die dit alles weer mogelijk maken. We gaan ervoor!

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen