Rob Hartog sluit IDM Most met een 11e en 7e plaats

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ENKHUIZEN – Rob Hartog liet een goed tempo zien tijdens de trainingen van de IDM Superbike ronde in Most. Echter verliep de eerste race voor de SWPN-coureur teleurstellend met een elfde plaats. Hartog wist zich goed te herpakken in de tweede race, waarin hij na een strijd voor de vierde plaats als zevende over de finish kwam.

Rob Hartog was afgelopen weekend in Most voor de derde ronde van het IDM Superbike kampioenschap 2022. Het startveld is normaal al sterk, maar werd dit weekend aangevuld met Leandro Mercado en Leon Haslam, twee rijders met veel ervaring in het WK Superbike. De trainingsdagen werden afgewisseld met droge en natte omstandigheden.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Rob Hartog” font_style=”italic”]Het gevoel met de motor was vanaf de vrije training al goed. Ik was iets te gretig in de kwalificatie waardoor ik niet op de tweede, maar op de derde startrij stond. Ik baalde van de eerste race. Ik maakte teveel foutjes en had moeite om de motor gestopt te krijgen. Als je drie keer rechtdoor gaat in de eerste bocht is een goede uitslag verkeken. Ik ben blij hoe we ons herpakt hebben in de tweede race. Toen kon ik strijden voor de posities waar we thuishoren, maar ik heb het gevoel dat we nog meer potentie hebben. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk en op naar de volgende race in Schleiz[/penci_blockquote]

Hartog was keurig vijfde na de vrije trainingen. In de eerste kwalificatie was de baan nat, waarin de SWPN-coureur goed voor de dag kwam. De droge tweede kwalificatie bracht de beslissing. Hartog begon goed, maar kwam met de nieuwe zachte band niet tot een perfecte rondetijd. “Ik pushte iets te veel en was te gretig. Wanneer je dat op één bepaald punt van het circuit doet, kost dat je een goede rondetijd.” Hartog kwalificeerde zich als achtste, maar het verschil naar de vierde plaats was erg klein.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Damon Teerink

De eerste race op zondagmorgen verliep teleurstellend. Na de start kwam Hartog wat klem te zitten in de eerste bocht. Vervolgens maakte de 30-jarige coureur wat foutjes waardoor hij niet goed in het ritme kwam. Vooral had Hartog moeite om de motor gestopt te krijgen voor de eerste bocht, waardoor hij drie keer rechtdoor moest. Na zijn moeizame race kwam Hartog als elfde over de finish. In de tweede race kwam Hartog geweldig weg vanaf de vierde startrij.

De Yamaha-coureur kwam als zesde door de eerste bocht en wist vervolgens op te klemmen naar de vierde plaats. Deze positie kort achter de podiumplaatsen wist Hartog geruime tijd vast te houden. In de slotfase viel Hartog terug naar een zevende plaats, maar kon hij wel met een goed gevoel het raceweekend in Most afsluiten.

De volgende IDM ronde staat over een maand gepland wanneer er van 22 t/m 24 juli wordt gereden op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category