RTV West-Friesland

Foto: Damon Teerink
Sport

Rob Hartog tweemaal vierde tijdens sterk weekend in Schleiz

ENKHUIZEN – Rob Hartog heeft zijn beste seizoensresultaten gescoord tijdens de IDM Superbike ronde in Schleiz. De SWPN-coureur finishte na sterke optredens tweemaal als vierde. Het verschil met de laatste podiumpositie was klein. Door deze goede resultaten staat Hartog nu vijfde in het kampioenschap.

Rob Hartog had niet getest op de Schleizer Dreieck, dus vrijdagmorgen was het in FP1 de allereerste keer dat hij met de Yamaha R1M op dit uitdagende circuit reed. Het ging de SWPN-coureur goed af met een zesde tijd. In de tweede sessie deed Hartog het nog beter met een vijfde tijd en deze positie wist hij ook zaterdagmorgen te bezetten na de eerste kwalificatie, waarin de 30-jarige coureur zich opnieuw goed wist te verbeteren. In de tweede kwalificatie wist Hartog zijn tijd niet aan te scherpen. Het waren ook listige omstandigheden, omdat er telkens regen dreigde en er in het eerste deel van de sessie ook regendruppels waren. Hartog zakte naar plaats acht, waardoor hij vanaf de derde startrij aan de eerste race in Schleiz mocht beginnen.

Ik ben dik tevreden, want we hebben onze beste resultaten van het seizoen gescoord. Schleiz is een fantastisch baan en zeker met de Yamaha R1M. In de eerste race was de start super, maar het was zonde dat ik daarna wat tijd verloor op groep die streed voor het podium, zeker om dat we in de slotfase weer dichterbij kwamen. Het was gaaf om in de tweede race op kop te rijden. De grip was door hogere temperaturen minder, waardoor het tempo lager lag. Ik had door deze condities niet zo’n goed einde als in de eerste race. In Most was het verschil naar de laatste podiumplaats nog zes seconden en nu waren het er drie. We komen steeds dichterbij en daar zijn we heel blij mee!

Rob Hartog

Hartog had een uitstekende start en openingsronde, waardoor hij als vierde doorkwam bij de eerste doorkomst. De SWPN-coureur kon de vierde plaats een paar ronden vasthouden, maar viel na een felle strijd terug naar plaats zes. Hartog had constant de strijd voor de derde plaats in het zicht en kwam er in de slotfase zelfs weer wat dichterbij. De Yamaha-coureur leek op weg naar een zesde plaats, maar door een crash van twee rijders in de laatste ronde wist hij nog naar een vierde plaats te komen. Hartog finishte op twee seconden van de laatste podiumplaats en scoorde zijn beste resultaat in de IDM Superbike.

Vanwege zijn vierde plaats mocht Hartog in de tweede race vanaf pole position vertrekken. Deze goede uitgangspositie gebruikte Hartog optimaal, want in de eerste ronden reed hij aan de leiding. De snelle top-twee kwam voorbij en vervolgens streed Hartog voor de laatste podiumplaats. De baantemperatuur was flink hoger vergeleken met de eerste race, waardoor er minder grip was en daardoor had Hartog niet zo’n sterk einde als in de eerste race. Hartog wist zijn positie wel vast te houden en finishte kort achter de laatste podiumplaats opnieuw als vierde. Door deze sterke resultaten is Hartog gestegen naar de vijfde plaats in het klassement.

De volgende IDM Superbike ronde is de thuisrace van Hartog op het TT Circuit Assen. Deze races worden verreden in het weekend van 12 t/m 14 augustus. Als perfecte voorbereiding zal de Yamaha-coureur het weekend ervoor – 5 t/m 7 augustus – van start gaan in de BeNeLux Trophy races tijdens de Jack’s Racing Day in Assen.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen