RTV West-Friesland

Foto: Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes

WEST-FRIESLAND – Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes.

Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes

Albert Heijn Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes Rode-koolstamppot met gebakken appeltjes Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 590 K Calorieën 31 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 3 appels (Jonagold of Elstar)
  • 1 zak rode kool
  • 1 eetlepel azijn
  • 75 g boter of margarine
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 600 g aardappels
  • 75 ml melk

Instructies

  1. Appels schillen. 1 Appel in blokjes snijden, andere appels in plakjes snijden.
  2. In pan rode kool met 1 dl water, azijn, 1 eetlepel boter, kruidnagels, laurierblad en appelblokjes in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven.
  3. Intussen aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In pan met weinig water en snufje zout aardappels in 10 à 15 minuten gaar koken.
  4. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en appelplakjes ca. 2 minuten bakken, regelmatig keren. Bestrooien met peper.
  5. Uit rode kool laurier en kruidnagels verwijderen. Aardappels afgieten, met pureestamper fijnstampen en met melk en boter tot smeuïge puree roeren.
  6. Rode kool erdoor scheppen en geheel al roerend op zacht vuur door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Appelplakjes erop leggen.
  7. Serveren met braadworst.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK