Roep om permanent vuurwerkverbod neemt toe, Veiligheidsraad wil gesprek met kabinet

WEST-FRIESLAND – Tien miljoen euro schade aan auto’s en woningen, veel gewonden maar vooral heel veel ergernissen over het niet naleven van het vuurwerkverbod bij veel mensen heeft GroenLinks en de Partij voor de Dieren er tot doen besluiten om met een wetsvoorstel te komen waarin al het vuurwerk wordt verboden.

Het Verbond van Verzekeraars melden dat tijdens de afgelopen jaarwisseling voor ruim 10 miljoen euro schade is veroorzaakt door vuurwerk, meer dan in de jaren voor de coronacrisis en vooral veroorzaakt door zwaar en illegaal vuurwerk.

Veiligheidsberaad

De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad heeft gisteravond de problemen rond oud en nieuw besproken, meldt Trouw. De burgemeesters willen met het nieuwe kabinet praten over de problemen met zwaar, illegaal vuurwerk.

De voorzitter van het Veiligheidsberaad, Hubert Bruls, maakt zich grote zorgen over de mensen die dit soort vuurwerk afsteken en naar onder meer hulpverleners gooien. Bruls vraagt zich af hoeveel vuurwerk er dan in totaal in omloop is geweest de afgelopen periode, meldt BNR.

BNR sprak met het Verbond van Verzekeraars over de miljoenen schade veroorzaakt door vuurwerk:[penci_iframe mwidth=”100%”]https://widgets.bnr.nl/audio-widget-v2/index.html?podcast=https://www.bnr.nl/podcast/json/10463820/audio/0&theme=bnr&hideSponsor=false&hidePodcastTitle=true&maxVisibleItems=2&colors=#[/penci_iframe]

Deel dit artikel