Romy (15) uit Medemblik verheugde zich erop om weer naar school te gaan maar zit nu in quarantaine

MEDEMBLIK – De 15-jarige Romy Harper uit Medemblik verheugde zich er enorm op om weer naar De Dijk in Medemblik te gaan en niet meer online lessen te volgen, tot dat een positieve coronatest afgelopen zondag roet in het eten gooide waardoor ze nu en quarantaine zit op haar slaapkamer en alsnog online lessen moet volgen.

Net als Romy zitten veel scholieren thuis ondanks dat de basisscholen en de middelbare scholen vanaf afgelopen maandag weer open zijn gegaan. “Nu dat ik corona heb kan ik eigenlijk niks doen. Zoals school, ik had me zo verheugd op de eerste schooldag van 2022 omdat ik mijn vrienden weer kon zien na de vakantie maar door corona kan dat niet. En omdat ik niet naar school kan moet ik online les volgen, ik zelf vindt het niet perse heel erg omdat ik lekker op mijn eigen tempo kan werken. Maar het is ook moeilijk omdat de meeste leerlingen gewoon op school zitten vergeten de veel leraren dat jij online bent en daardoor krijg je minder hulp van de leraar,” vertelt Romy tegen RTV West-Friesland.

Niet alleen Romy zit in quarantaine, ook de rest van het gezin zit nu verplicht in quarantaine. “Ik zit op mijn kamer en ga er alleen uit als ik naar het toilet moet. In mijn quarantaine tijd helpen mijn ouders mij heel veel ze brengen me eten en drinken, en ze checken een keer in zoveel tijd hoe het met me gaat en of ze nog iets voor me kunnen doen. Voor de rest Facetime ik veel met mijn vrienden en op die manier heb ik gewoon nog contact met hun,” aldus Romy.

Deel dit artikel