Rotary Radboud Medemblik opent de deuren

MEDEMBLIK – Traditioneel gezien is Rotary een gesloten gemeenschap waarvoor je uitgenodigd moet worden. Rotaryclub Radboud Medemblik brengt daar nu verandering in. Op woensdag 6 oktober 2021 om 19:30 uur zijn alle geïnteresseerden welkom in het Wapen van Medemblik, voor een open avond.

Open avond

Vroeger was Rotary een club voor mannen en was je alleen welkom op uitnodiging. Dit is nog steeds de reputatie die Rotary heeft, maar daar klopt weinig meer van. Vrouwen zijn al tientallen jaren welkom. Rotary nodigt nog steeds mensen uit, maar je mag ook jezelf aanmelden. Zo kun je ook lid worden wanneer je nog niemand kent. Toch merkt Rotary Radboud dat de drempel hoog is om jezelf aan te melden. Daarom worden er periodiek open avonden georganiseerd, zo kan iedereen laagdrempelig komen kennismaken.

Niet alleen maar voor goede doelen

Rotary haalt vaak de media met het werk dat ze doen voor goede doelen. Rotary Radboud zet zich inderdaad ook regelmatig in voor goede doelen, maar deze maatschappelijke betrokkenheid is maar één van de pijlers waar Rotary voor staat. De leden delen ook hun (zakelijke) kennis met elkaar. Kennis van andere beroepsgroepen verbreedt je blik en het is ook gewoon leuk om met mensen van buiten je eigen bubbel te praten en elkaar te inspireren. De onderlinge verbondenheid tussen de leden is ook heel belangrijk. Voor iedere bijeenkomst wordt er samen gegeten en er zijn ook regelmatig leuke activiteiten met alle partners.

Humanitas

De eerstvolgende open avond draait wel om een goed doel, namelijk Humanitas Home-Start. Dit was het hoofddoel van de Opperdoezer Ronde verkoopactie van 2021. Op 6 oktober zal Christine Samsom van Humanitas vertellen wat het Home-Start project precies inhoudt en zal de opbrengst van de Opperdoezer actie middels een cheque worden uitgereikt. Ook zullen de prijzen van de loterij worden uitgereikt aan de winnaars. Daarna is er een drankje en een hapje en het belangrijkste: de gelegenheid om met elkaar kennis te maken en de sfeer te proeven.

Aanmelden

Wil je bij deze avond aanwezig zijn? Meld je dan uiterlijk maandag 4 oktober aan via de e-mail rotaryradboud@gmail.com. Je krijgt dan meer details over de invulling van de avond.

Deel dit artikel