Ruim 2200 leerlingen op PET West-Friesland in Hoogwoud

HOOGWOUD – Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei 2022 vond het promotie Evenement Techniek (PET) plaats in Hoogwoud. Eindelijk mocht en kon het weer. Ruim 2200 leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs in West-Friesland hebben samen met hun leerkrachten en begeleiders dit populaire en verrassende evenement bezocht in Sportcentrum De Weyver.

Dit evenement is een goede gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek en wetenschap. Daarmee willen we laten zien hoe breed techniek in onze samenleving is ingebed. In anderhalf uur per ronde deden de kinderen mee aan activiteiten die zoveel mogelijk aspecten van techniek aanraken. Ze mochten ontdekken, bouwen, spelen en experimenteren. De kinderen konden drones programmeren, werken met robots en 3D printers, maar ook lampjes maken, dakpannen leggen, tegels zetten, haargel maken en nog heel veel meer.

De organisatie is blij en trots dat zoveel Westfriese organisaties en bedrijven hun betrokkenheid toonden door twee dagen aanwezig te zijn en de leerlingen alles te leren en laten doen op het gebied van techniek en wetenschap.

Burgemeester Gerard van den Hengel van de gemeente Opmeer heeft na een uitgebreide rondleiding, samen met de organisatoren, het evenement op ludieke wijze geopend.

De stichtingen Allure, Talent, SKOWF en Penta, betalen een bijdrage om de organisatie van PET West-Friesland mogelijk te maken. Het evenement wordt ondersteund door de Westfriese gemeenten, Microsoft, Provincie Noord-Holland, TechniekPact West-Friesland en het Westfriese bedrijfsleven.

Kijk voor meer informatie op onze website PET West-Friesland (west) – Bekijk de PET Events voor  regio West-Friesland en volg ons op Facebook https://www.facebook.com/PETWestFriesland/ of www.petevents.nl.

Deel dit artikel