RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Algemeen Bedrijven

Ruim 2200 leerlingen op PET West-Friesland in Hoogwoud

HOOGWOUD – Op donderdag 12 en vrijdag 13 november 2022 vindt het promotie Evenement Techniek (PET) plaats in Hoogwoud. Eindelijk mag en kan het weer. Ruim 2200 leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs in West-Friesland staan te trappelen om samen met hun leerkrachten en begeleiders dit populaire en verrassende evenement te bezoeken in Sportcentrum De Weyver.

De organisatie is blij en trots dat zoveel Westfriese organisaties en bedrijven hun betrokkenheid tonen door twee dagen aanwezig te zijn en de leerlingen alles te leren en laten DOEN op het gebied van techniek en wetenschap. Dit evenement is een goede gelegenheid om kinderen al vanaf het basisonderwijs in contact te brengen met techniek en wetenschap.
In anderhalf uur per ronde doen honderden kinderen mee aan workshops die zoveel mogelijk aspecten van techniek aanraken. Ze mogen ontdekken, bouwen, spelen en experimenteren.

Burgemeester Gerard van den Hengel van de gemeente Opmeer is op donderdag 12 mei om 12.30 uur aanwezig om samen met de organisatie een feestelijke openingshandeling van het evenement te verrichten. De locatie is Sportcentrum De Weyver, De Weyver 6, Hoogwoud.

De stichtingen Allure, Talent, SKO West-Friesland en Penta, betalen een bijdrage om de organisatie van PET West-Friesland mogelijk te maken. Het PET event wordt ondersteund door de Westfriese gemeenten, Microsoft, Provincie Noord-Holland, TechniekPact West-Friesland en het Westfriese bedrijfsleven.

Kijk voor meer informatie op onze website PET West-Friesland (west) – Bekijk de PET Events voor regio West-Friesland en volg op Facebook https://www.facebook.com/PETWestFriesland/

Scholen kunnen zich niet meer inschrijven voor het evenement op 12 en 13 mei. Vanaf 23 mei is het mogelijk om in te schrijven voor het PET in Hoogwoud op 24 en 25 november 2022 via www.petevents.nl.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen