Samcity in Hoorn breidt uit met VR-Gaming voor jong en oud

HOORN – Samcity – City full of fun in Hoorn blijft zich vernieuwen! Vanaf de voorjaarsvakantie is het namelijk mogelijk om bij het funpark te VR-Gamen. De nieuwe kamer is gebouwd, door een panel getest en helemaal goedgekeurd. “Laat de bezoekers nu maar komen!”

Voor jong en oud

Irene Klaver, marketingmedewerkster Samcity: “Samcity zag de bezoekersaantallen na de opening in november 2018 snel toenemen. 350 kinderen krijgen 3,5 jaar later wekelijks les, jumpen op de trampolines en halen coole tricks uit in het BMX/Skatepark. Maar ook volwassenen kunnen aan de bak. Er zijn fit-jump lessen in het trampolinepark en bedrijven kunnen hier terecht voor teambuilding-, brainstormsessies en natuurlijk personeelsfeestjes. Zo kun je bijvoorbeeld lasergamen, boogschieten, heerlijk eten in het restaurant of proberen om uit een escaperoom te ontsnappen. De nieuwe activiteit die aan dit rijtje is toegevoegd is VR-Gaming.

VR-Gaming

Bij VR-Gaming krijgen deelnemers een speciale VR-bril op en spelen ’Cops versus Robbers’ tegen elkaar. Je speelt als agent of overvaller in een spannende schietpartij in een bankkluis! De game is te spelen met 4 tot 12 spelers en dat allemaal in 1 omgeving. Vanwege de virtuele avatars zie je de daadwerkelijke positie van je ‘real life’ medespelers. Een pilaar in de ruimte kan ineens een waar obstakel in het virtuele spel zijn waar je niet graag tegenaan loopt! Tijdens het spelen van de Cops vs Robbers VR game ben je letterlijk vrij te gaan en staan waar je wilt. Net of je een spel speelt in de echte wereld, maar je bevindt je toch echt in een andere realiteit!

Dit is heel erg leuk om te doen en ook supergrappig om naar te kijken als je niet meedoet. VR-Gaming is voor iedereen vanaf 7 jaar en ouder, dus ook voor volwassenen!” aldus klaver

Evenementen

Het enorme gebouw aan de Westfriese Parkweg biedt regelmatig ruimte voor evenementen, zoals Disco jump (elke eerste vrijdag van de maand), Scooter cup, Traxxas night, pubquizzen, muziekbingo’s en borrels. Door de lockdowns staan de evenementen op dit moment even op een laag pitje. Een van de weinige, geplande evenementen is de ’Bitterballenborrel’, een netwerkbijeenkomst voor het MKB, op 10 februari. Meer informatie over deze bijeenkomst via deze link: https://www.samcity.nl/evenementen/bitterballenborrel-hoorn/

We hopen de evenementenagenda snel weer helemaal vol te kunnen plannen! Houd onze website en social media kanalen dus goed in de gaten!

Deel dit artikel