RTV West-Friesland

Wethouder Kholoud Al Mobayed te midden van de enthousiaste deelnemers
Algemeen

Samcity sluit zich aan bij het Hoorn Sportakkoord

HOORN – Samcity heeft zich aangesloten bij het Hoorn Sportakkoord, een samenwerking tussen Hoornse sport- en beweegaanbieders, onderwijs, welzijn, zorg, ondernemers en de gemeente Hoorn. Op 12 oktober jl. werd tijdens een bijeenkomst door wethouder Kholoud Al Mobayed en een aantal sportaanbieders de intentieverklaring 2022 getekend. Het Sportakkoord is er op gericht om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Hoornaars en Horinezen, in álle levensfasen.

Marjan Sturk (Samcity): “Uiteraard zet Samcity zich hier, als sportaanbieder, heel graag voor in. We hebben een speciaal lesuur Jumptricks opgezet voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen. Het gaat om leerlingen die niet of weinig tot bewegen komen en/of motorisch minder vaardig zijn. De eerste groep van 25 enthousiaste leerlingen is net gestart met het volgen van 10 lessen. De tweede groep start eind april. In de lessen proberen we de leerlingen te laten ervaren dat bewegen leuk is. Ons trampolinepark is hiervoor uitermate geschikt. Bewegen in het trampolinepark is laagdrempelig. Iedereen kan het. Leerlingen kunnen snel succeservaring opdoen. Kinderen sporten individueel in groepsverband. Jumpen op trampolines is goed voor de stabiliteit en motoriek. We hopen dan ook dat de leerlingen blijven bewegen. Vanuit het Hoorn Sportakkoord hebben we een subsidie ontvangen voor de helft van het project. De andere helft wordt door Samcity gefinancierd.

Afgelopen donderdag kwam wethouder Kholoud Al Mobayed een kijkje nemen bij de sportievelingen op de trampolines.

Ik vind het geweldig wat Samcity doet. Juist in deze tijd. Door de pandemie, de digitale lessen en het niet kunnen doorgaan van sport, hebben kinderen veel minder bewogen. Het Rijk heeft extra financiële middelen gegeven om sporten en bewegen een impuls te geven. Ik vind het heel goed dat Samcity de verbinding is aangegaan met de basisscholen. We hebben elkaar nodig. Als mijn kind naar de bioscoop wil, denk ik: “Leuk”. Als mijn kind naar Samcity wil, denk ik: “Geweldig, hij gaat bewegen!” Ik vind springen op trampolines zelf ook heel erg leuk. Samcity heeft een enorme toegevoegde waarde voor Hoorn en omgeving.

Op deze manier dragen we met z’n allen een steentje bij aan de gezondheid en toekomst van onze kinderen!

Meer info over het Hoorn Sportakkoord op hoornsportakkoord.nl

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen