Schaakvereniging Degoschalm-Revanche schaakt weer.

WERVERHOOF – Schaakvereniging Degoschalm-Revanche uit Westwoud en Wervershoof schaakt weer. Op 13 oktober 2020 hebben wij onze laatste interne partij fysiek gespeeld en werd het seizoen abrupt afgebroken door de coronamaatregelen. Voor de externe bondscompetitie waar wij ook aan meedoen is hierdoor helemaal niet gespeeld want die was toen nog niet gestart. Na het vele online schaken mogen we nu gelukkig met de nodige voorzorgsmaatregelen weer fysiek tegen elkaar spelen.

Onze vaste speelavond is de dinsdagavond vanaf 20.00 uur in Dorpshuis de Schalm, Dr. Nuijensstraat 14 B in Westwoud. Op 7 september beginnen we weer met de clubcompetitie. Vanaf 28 september beginnen we ook weer met schaaklessen voor de jeugd vanaf 7 jaar. Dit vindt ook plaats in de Schalm van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Net als vele andere verenigingen hebben wij ook te maken met een krimpend ledenaantal. Nieuwe leden zijn dus van harte welkom. Wij hebben spelers en zelfs een speelster met speelsterktes van hoog tot laag. Dus er kan bij ons op ieder niveau gespeeld worden. Door de laddercompetitie die wij hanteren speel je over het algemeen tegen een speler van je eigen sterkte. En we helpen je graag door de partij na afloop te analyseren om je niveau te verbeteren. Dit doen we ook door op de clubavond 1 keer per maand een partij van een van onze leden gezamenlijk te bespreken. Op de clubavonden wordt er gespeeld in een ongedwongen en gezellige sfeer waarbij het plezier in het spelletje voorop staat.

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Nico Reus via het mailadres secretaris@degoschalm.nl Je kunt natuurlijk ook onze website bekijken om een indruk te krijgen van onze vereniging. https://www.degoschalm.nl/ Of je kunt langskomen in De Schalm om de sfeer te proeven of gelijk een partij mee te spelen. Je zult merken dat bij het regelmatig spelen van partijen je niveau snel zal verbeteren.

Foto: Adobe Stockphoto

Deel dit artikel