Scheepsberichten in het Groene Kerkje

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

LAMBERTSCHAAG – West-Friesland heeft altijd een band met de zee gehad. Dat is bij het Groene Kerkje ook nog steeds terug te vinden; gebouwd op een terp rond het jaar 1200 , en 300 meter gelegen van de Omringdijk, voer men vroeger zo de Zuiderzee op. Op zaterdagavond 5 maart willen we de zee weer dichtbij halen en toch droge voeten houden. Diverse kapiteins komen in ons Kerkje vertellen over hun reizen rond de wereld over de woeste zeeën. Het geheel zal afgewisseld worden met zeemansliederen op accordeon. In de kerk is een tijdelijke expositie van etsen van zeeschilder Leentje Linders.

Sprekers zullen zijn:
Kees Wiersma, Kapitein van Big Ships, voer over alle oceanen met enorme vrachten en publiceerde onder de naam Zware Kees over zijn belevenis op en van boord.
Michiel Tegelberg, Oud-Marine man, commandeur, komt naast verhalen ook een aantal liederen zingen.
Johan ten Hoor ; met varen opgegroeid en reeds in de tienerjaren begonnen beroepsmatig voor de mast , slapend op een paar planken boven de ankerketting , 20 jaar en 3 wereldzeeen verder opgewerkt tot Kapitein ; verhaal gaat over weer eens kontakt met de zee van heel dichtbij ; met de windsurfplank naar Denemarken.
Stephan Kramer ; directeur van het bedrijf Rood boven Groen , voor al uw nautische activiteiten ,van de bruine vloot tot Tall Ships , Master of All Ships I.M.O.niveau; verhaal gaat over een kapiteinswissel op Tall Ship Tolkien met west windkracht 8 de Elbe uit omdat Amsterdam 2 dagen later bereikt moest worden i.v.m een charter met zeer belangrijke mensen !
Derk van Dieren , Scheepsarchitekt en Muzikant komt met een Trekharmonica.
5 maart @ 20:15 – 22:30
€12,50

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category