Scholen blijven in het ongewisse ook na advies OMT.

WEST-FRIESLAND – De basis- en middelbare scholen in Nederland blijven in het ongewisse of zij nu wel of niet vanaf aanstaande maandag de deuren weer moeten sluiten. Het OMT. heeft een negatief advies aan het kabinet gegeven ondanks dat juist op de basis- en middelbare scholen de meeste besmettingen voorkomen.

Het OMT. zegt dat ondanks de hoge besmettingsgraad de scholen niet kunnen worden gesloten om de leerlingen niet nog verder leerachterstanden te laten oplopen. Het OMT. komt wel met advies om andere sectoren te sluiten om zo het aantal besmettingen naar beneden te krijgen. Woensdag werden er ruim 23.000 Nederlanders positief getest op het coronavirus.

Het kabinet is vandaag bijeen op het Catshuis en morgen is de ingelaste persconferentie. Het is dan nog maar de vraag of het kabinet het advies van het OMT. overneemt en de scholen openlaat, binnen het kabinet is er veel weerstand tegen het openhouden van de scholen. Zeker nu ook leerkrachten het kabinet vragen om de scholen te sluiten omdat er zoveel besmettingen voorkomen en scholen nu al klassen sluiten vanwege de vele besmettingen.

Deel dit artikel