Scholen gemeente Medemblik wachten al 3 jaar op onderhoud en renovatie

MEDEMBLIK – Zeker 5 scholen in de gemeente Medemblik, waarvan 3 alleen al in de kern Medemblik, wachten al sinds 2019 dat hun basisschool gerenoveerd gaat worden. Maar door de financiële nood waar de gemeente Medemblik mee kampt loopt deze zeer noodzakelijke renovatie ernstige vertraging op.

Leo Wijkers sprak namens deze scholen in tijdens de commissievergadering afgelopen donderdagavond en wees op de noodzaak om snel te beginnen met het renoveren van de Mariaschool, de Jozefschool en de Meridiaan in Medemblik. Deze moesten al in 2020 helemaal gerenoveerd zijn maar tot op de dag van vandaag is hier nog niet mee begonnen.

Zo is de huidige Jozefschool in Medemblik al 44 jaar oud en is hoognodig aan renovatie toe. Al in 2016 werd er een verzoek gedaan bij de gemeente Medemblik om het gebouw te renoveren op grond van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs verplicht is om deze kosten te betalen. Het college wilde toen hiervoor een bedrag van € 142.725,- voor een semipermanent gebouw en € 11.212,- voor de eerste inrichting meubilair en onderwijs leerpakket gaan reserveren.

Maar tot op de dag van vandaag moeten de leerlingen worden gehuisvest in een school die niet meer voldoet aan de huidige eisen. Dit gaat ook op voor de Mariaschool en de Meridiaan in Medemblik.

Deel dit artikel