Scholtens Projecten Wognum gaat nieuwe woonwijk in Winkel bouwen

WOGNUM – Scholtens Projecten uit Wognum en de gemeente Hollands Kroon onderzoeken de komende periode de mogelijkheden voor een nieuwe woonwijk in Winkel. Op 19 november ondertekenden wethouder Theo Groot van Hollands Kroon en directeur Scholtens Projecten, Guido Scholtens hiervoor een intentieovereenkomst. De nieuwe woonwijk is gepland aan de rand van het dorp. Het gaat om een stuk grond van 7 hectare tussen de Trambaan, de Dorpsstraat (Winkel) en de Nieuwe Niedorperweg.

Extra woningen en voorzieningen

De vraag naar woningen is groot in de omgeving. Er is te weinig aanbod voor jonge mensen en starters waardoor zij noodgedwongen langer thuis wonen of vertrekken uit de gemeente. Ouderen die willen verhuizen, kunnen vaak geen passende woning vinden. Dit belemmert de doorstroming op de woningmarkt.

Goede locatie voor nieuwe, groene wijk

Wethouder Theo Groot: “In de begroting 2022 hebben we opgenomen dat we tussen nu en twee jaar 1000 nieuwe woningen in procedure brengen. Dit plan is daar één van. Veel inwoners in Hollands Kroon zoeken naar een woning, dus ik ben blij dat we met het tekenen van de intentieovereenkomst een concrete stap zetten voor dit project. Het gebied aan de rand van Winkel ligt vlakbij vele winkels en bij het park de Meet. Deze locatie leent zich daarom zeer goed voor een nieuwe, groene wijk.

Samen plannen maken voor Dahlia Park

Guido Scholtens: “Er ligt nog geen concreet plan voor een nieuwe wijk, we willen dit heel graag samen met de directe omgeving en andere belanghebbenden stapsgewijs vormgeven. Want het wordt ook hun wijk. We vinden het belangrijk dat zij en toekomstige bewoners zich er straks thuis voelen.” De projectnaam van de nieuwe wijk is er al wel, Dahlia Park. Scholtens: “De dahlia is een prachtige bloemsoort in vele kleuren en vormen. Zonder dahlia’s geen bloemencorso. De corsowagen verbindt de buurt. Vandaar de keuze voor Dahlia Park. Wat natuurlijk ook helemaal past bij de aangrenzende bloemenbuurt en het nabijgelegen park.”

Participatietraject binnenkort van start

Het participatietraject met de directe omgeving voor het maken van het plan gaat binnenkort van start. Omwonenden worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk is ook een bestemmingsplanwijziging nodig. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad van Hollands Kroon of de bestemming wordt gewijzigd. En daarmee of de nieuwe woonwijk er ook daadwerkelijk komt. Meer informatie over Scholtens Projecten en Dahliapark vindt u op: www.wonen-dahliapark.nl.

Deel dit artikel