Schoolleiding: ‘kinderen straks zes weken niet naar school’

WEST-FRIESLAND – Mocht het kabinet vrijdag besluiten om veel strengere maatregelen te gaan nemen om het aantal coronabesmettingen naar beneden te krijgen dan is de kans groot dat de basis- en middelbare scholen tot 6 januari 2022 gesloten zijn.

Scholen waarschuwen nu al dat nog eens 6 weken sluiting gewoon niet werkt voor de leerlingen,  ‘ze lopen ernstige achterstanden op’ is de meest gehoorde redenen om de scholen juist open te houden. Alleen zijn juist de kinderen en jongeren de grootste besmettingshaard.

Zelf ziek worden doen deze groepen niet maar omdat ze anderen wel besmetten, vooral leerkrachten en mensen in hun omgeving die niet zijn ingeënt lopen grote kans om corona te krijgen. Nu al zijn veel basisscholen waar klassen uitvallen omdat meerdere kinderen positief zijn getest op het coronavirus en in quarantaine moeten.

Bronnen rondom het  kabinet laten vanochtend wederom weten dat het kabinet zinspeelt op strenge maatregelen, en daarbij moet naast de scholensluiting worden gedacht aan een nog strengere lockdown, minder mensen thuis op bezoek en sluiting niet essentiële winkels, kappers en sportscholen.

Een rondje bellen naar meerdere kappers in West-Friesland laat weten dat zij een duidelijke toename van het aantal klanten zien die nog snel even geknipt willen worden mocht het kabinet wel besluiten dat ook kappers de deuren weer moeten gaan sluiten.

Een totale lockdown zoals o.a. in Oostenrijk  lijkt het kabinet te ver te gaan, maar dat er vrijdagavond strengere maatregelen worden opgelegd is wel duidelijk nu het OMT. daar op gehamerd heeft.

Deel dit artikel