Schoon West-Friesland Landelijke Opschoondag

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WEST-FRIESLAND – Op 19 maart a.s. wordt in het hele land zwerfvuil opgeruimd op de Landelijke Opschoondag. Een sterk initiatief dat inmiddels vele actieve vrijwilligers heeft gemobiliseerd. Inwoners van jong tot oud, gemeenten, scholen, verenigingen en bedrijven zetten zich op deze dag samen in tegen zwerfafval.

In West-Friesland gaat dat natuurlijk ook gebeuren. Op tal van plaatsen houden diverse vrijwilligers het unieke West-Friese landschap schoon. Soms in groepsverband, soms individueel. Ook scholen en buurten komen op zo’n dag of de week voorafgaand aan de 19de maart in actie.

De gezamenlijke actie van Schoon Westfriesland richt zich dit jaar op het “niemandsland” buiten de dorpen: het polderland en haar sloten. Vaak staan (kas) bedrijven aan open water. De bedrijfsvoering brengt veel drukte met zich mee. Er is begrijpelijk geen oog voor het landschap rond zo’n bedrijf. Daarnaast zijn er ook nog de verschillende natuurgebieden en gebiedjes waar iedereen ontzettend van geniet, maar waar men zich  niet verantwoordelijk voor lijkt te voelen en waar zwerfafval vaak langere tijd blijft liggen, en zich opstapelt in het gebied. Met het mooie weer in aantocht zien wij van Schoon Westfriesland een toename van zwerfafval in deze gebieden en leggen daarom met deze actie ook de nadruk op deze ‘niemandslanden.’

Droom jij ook van een zwerfafvalvrije leefomgeving? Zonder plastic in je tuin of blikjes langs de kant van de weg? En vind je het leuk om lekker buiten bezig te zijn en iets goeds te doen voor het milieu? Samen kunnen we heel wat wegprikken, dus meld je aan voor de Landelijke Opschoondag: Samen gaan we voor een “Schoon Westfriesland”.

Iedereen kan meedoen aan de Opschoondag: alleen of samen! met de buurt Opruimen kan overal in de gemeente, in je eigen straat, de speeltuin of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafval prikken met elkaar kan de buurt al zichtbaar opschonen want vele handen maken licht werk. En samen opruimen is gezellig!

Voor meer informatie en het aanmelden voor het georganiseerd zwerfvuil prikken bij de verschillende initiatieven van Schoon Westfriesland

tijdens de Landelijke opschoondag:

Opgeruimd Staat Netjes Wervershoof: janpannekeet@gmail.com

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category