Schoon Westfriesland organiseert ‘Gelukkig Schoonjaar’

WEST-FRIESLAND – Na een eerdere samenwerking komt het collectief Schoon Westfriesland nu met hun eerste, eigen gezamenlijk zwerfafval opruimactie: Gelukkig Schoonjaar!

Op zondag 9 januari zullen de verschillende lokale initiatieven die zijn aangesloten bij het collectief samen de straat op gaan om zwerfafval op te ruimen. Naast de aanhoudende hoeveelheid zwerfafval die te vinden is in Westfriesland, is de aanleiding van de actie vooral terug te vinden in de wens om het probleem krachtig, gezamenlijk en met lokale kennis aan te pakken. Al eerder deed Schoon Westfriesland mee aan een landelijke opruimactie (Nederland Schoon), maar kiest er nu voor om hand in eigen boezem te steken en het probleem vanuit een eigen benadering, vooral lokaal, aan te pakken.

Meedoen
Alle hulp is welkom. Iedereen die wil meedoen, kan meedoen en kan in zijn of haar eigen straat aan de slag. Uiteraard is het ook mogelijk op andere plekken te lopen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: schoonwestfriesland@gmail.com. De aanmelding wordt vervolgens doorgestuurd naar de verschillende
lokale initiatieven, die op hun beurt de deelnemers van informatie en spullen zullen voorzien.

Deel dit artikel