SED-gemeenten gaan huurders helpen de energierekening te verlagen

SED-GEMEENTEN – Vanaf 18 januari stellen gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland waardebonnen ter beschikking waarmee inwoners met een huurwoning energiebesparende producten kunnen aanschaffen. Met deze actie helpen de gemeenten om de energierekening van hun inwoner te verlagen.

De waardebon van €70,- kan onder andere worden besteed aan LED-lampen, waterbesparende douchekoppen, tochtstrips of radiatorventilatoren. In totaal worden er 2150 waardebonnen beschikbaar gesteld, naar rato verdeeld over de drie gemeenten. Daarnaast kunnen mensen met een huurwoning persoonlijk advies inwinnen bij een energiecoach, die meer vertelt over mogelijkheden om energie te besparen. In januari ontvangen huurders een brief, inclusief de waardebon.

Per huishouden kan één waardebon worden gebruikt. Deze waardebon is te verzilveren via de online  webshop van Winst uit je woning, samenwerkingspartner van de gemeenten voor dit project. De bon kan ook worden besteed in lokale winkels; met de aankoopbon kan dan het bedrag worden teruggevraagd.

Energiecoaches

Om huurders verder op weg te helpen bieden de SED-gemeenten de mogelijkheid voor een adviesgesprek aan huis. In het gesprek met een energiecoach komt onder andere aan bod welke energiebesparende  producten het beste aangeschaft kunnen worden (met de waardebon) en wat huurders kunnen doen om verder te besparen op de energierekening.

Het aanvragen van de adviesgesprekken kan ook via de webpagina van Winst uit je Woning. Voor de pool van energiecoaches werken de gemeenten samen met Susteen. In totaal zijn er 240 (80 per gemeente) adviesgesprekken beschikbaar. De einddatum van deze actie is 31 juli 2022 of het (eerdere) moment dat de waardebonnen en adviesgesprekken op zijn.

Voor meer informatie over Winst uit je Woning (vanaf 17 januari 2022): www.winstuitjewoning.nl/enkhuizen-huur.

Deel dit artikel