Skatepark grote favoriet bij Hoornse initiatievenmarkt

HOORN – Het initiatief ‘Upgrade het skatepark’ van de jonge inwoners Toni, Tycho en Roos is zowel door de stad als de raad verkozen als winnaar van de Hoornse Initiatievenmarkt 2021. Dat werd op donderdag 28 oktober bekend gemaakt tijdens de uitslagenavond in de raadszaal.

Na een oproep van de gemeente deelden 30 inwoners via www.vooreenmooiestad.nl hun initiatief voor een nóg mooiere stad. Hiervan gingen acht initiatieven door naar de Initiatievenmarkt. Op 13 oktober presenteerden de acht deelnemers hun initiatieven aan raadsleden en bewoners. De afgelopen weken konden inwoners en raadsleden stemmen op hun favoriet voor de raads- en publieksprijs. De stad en de raad bleken unaniem over het winnende iniatief.

Beter en groter skatepark

De jonge inwoners Toni (12), Tycho (12) en Roos (14) pleitten voor een beter en groter outdoor skatepark in Hoorn. Er zijn nu meerdere kleine skateparken verdeeld in de stad, waarvan die van het Julianapark de grootste is. Deze laatste is niet optimaal, zowel voor de gebruikers als voor de omwonenden.

De raad vond het initiatief goed passen bij de ambitie van Hoorn om de stad aantrekkelijk te houden en te maken voor jongeren. ‘We zijn superblij dat ons initiatief gekozen is,’ vertelt Tycho namens de winnaars. En Toni is ook blij dat er een mooi skatepark in Hoorn komt. ‘Het is wel heel fijn dat we straks niet meer naar andere plaatsen moeten om goed te kunnen skaten. Ik heb al veel ideeën en ook tekeningen gemaakt.’

Snel aan de slag

De gemeente gaat aan de slag met de uitvoering van het initiatief. ‘We gaan zo snel mogelijk met jullie en andere skaters een rondje maken langs alle skateparken,’ vertelde wethouder Simon Broersma namens de gemeente. ‘Dan gaan we samen kijken naar wat jullie wensen zijn en gaan we het mogelijk maken.’

Ook kansen voor andere initiatieven

Voor de overige initiatieven zijn evengoed nog genoeg kansen voor een succesvolle realisatie. De kandidaten hebben hier tips voor ontvangen en ook richting raad is er nog een oproep gedaan om een initiatief alsnog te adopteren.

Deel dit artikel