Slechte start voor HSV Sport 1889 tegen Berkhout, 2x nederlaag in de 4e klasse B

Vorig seizoen deed HSV Sport 1889 volop mee om de bovenste plaatsen. Na twee wedstrijden staan de pupillen van Mark Slonk nu met 0 punten onderaan. De nederlaag tegen Zwaagdijk vorige week bleek geen toevalstreffer. Aanvankelijk had HSV Sport het betere van het spel tegen de thuisploeg Berkhout. Vooral Frank Hoogcarspel had enige kansen. Jammer dat hij na afloop weigerde ons te woord te staan. Sterallures komen ook voor in de kelder van het amateurvoetbal. 

VV Berkhout kroop uit de schulp en kreeg eigenlijk ook nog de beste kansen. Het begon met een afzwaaier en kopbal van Ivo Lentjes. Toen stond Martt Jager nog goed zijn doel te verdedigen. In de 31e minuut was het eindelijk raak voor Berkhout. Jan Douwe Knol voltrok het vonnis: 1-0. HSV Sport was duidelijk aangeslagen en Berkhout kreeg kans op kans. Dit was ook te zien in het aantal hoekschoppen: 4 tegen 0 voor Sport. Het wachten was niet op de gelijkmaker, maar op het tweede doelpunt van Berkhout. HSV Sport had daarnaast de pech dat doelman Dominik Daniluk tot grote hoogte steeg. 

Zo´n 10 meter buiten de 16 meter en dus ongeveer 25 meter van het doel kreeg Berkhout een vrije schop. Jesse Neefjes plaatste zich achter de bal en zijn eigenlijke voorzet belandde rechtstreeks in het doel: 2-0. Wat ook de rust betekende. “We staan hier altijd met 2-0 achter en zetten dit altijd om in een overwinning”, aldus een enthousiaste aanhanger van HSV Sport. 

Tweede helft
Hij kwam echter van een koude kermis thuis. Jelle Neefjes lepelde de bal voor en Marco Kempe speelde da bal naar de vrijstaande Jose ter Hofstede: 3-0. Het duo Jesse Neefjes en Jose ter Hofstede kreeg meer kansen, maar de beide spelers schoten naast of zagen hun doelpogingen gestopt door doelman Martt Jager van HSV Sport. Waarom de trainer dit duo Neefjes en Ter Hofstede wisselde was voor ons de vraag en voor trainer Radjesh Bishesar een weet. Invaller Sofyan Ait Kassi had wel de 4-0 op zijn schoenen, maar zijn schot vanuit de lucht ging rakelings over.

HSV Sport zette wel druk om nog aansluiting te krijgen, maar zoals eerder vermeld groeide doelman Daniluk tot grote hoogte en stopte elke bal. Op een schot van invaller Gerswin Cassar had hij geen antwoord: 3-1. De eer was gered, maar de 3 punten gingen naar Berkhout. Zij zijn staan samen met Zwaagdijk en De Valken op de eerste plaats. HSV Sport 1889 mag het opnemen tegen DWB dat gelijkspeelde tegen SV Sporting S.

Vooraf spraken wij nog met Frank Eek, de voorzitter van HSV Sport, over de bouwplannen. “Grootste zorg zijn de materialen en de levertijd”. Het plan ziet er overigens gelikt uit, waarbij men bij HSV Sport hoopt dat een meerderheid van de Hoornse gemeenteraad ook die mening is toegedaan. 

Deel dit artikel