Slooptuig richt ravage aan in Medemblik, kerstbomen vernield, afvalbakken opgeblazen.

MEDEMBLIK – Voor  Bert de Jong van de fusiepartij Morgen! in Medemblik is de boot aan. In een reactie over de laatste vernielingen in de stad Medemblik waar donderdagavond de verlichte kerstbomen aan de Westerhaven het moesten ontgelden zegt de Jong in een eerste reactie tegen RTV West-Friesland: “Ouders zouden zich tijdens deze lockdown af moeten vragen waar hun kind(eren) ’s avonds op straat zijn en wat ze doen.”

Na het opblazen van diverse prullenbakken met zwaar vuurwerk is in de stad Medemblik is een nieuwe vorm van zinloze vernieling zichtbaar geworden. Afgelopen woensdagavond zijn namelijk een aantal grote en schitterend versierde kerstbomen aan de Westerhaven vernield.

Blijkbaar heeft een groep jongeren het leuk en normaal gevonden dat een aantal kerstbomen met grof geweld kapot zijn getrokken. Naast het veelvuldig overlast door zwaar vuurwerk nu deze vorm van zinloze vernieling. Hopelijk brengen camerabeelden uitsluitsel over de wellicht jonge daders en kunnen de kosten op hen of hun ouders worden verhaald,’ aldus Bert de Jong

Er zijn gelukkig camerabeelden waarop de daders haarscherp te zien zijn laat Ivonne Kirschbaum, directeur van de Stadshavens BV weten. Ze geeft aan dat de daders zich bij haar kunnen melden om de schade te regelen zo niet dan gaat er, met de camerabeelden in aanslag, aangifte worden gedaan bij de politie.

Diverse bewoners van de Westerhaven in Medemblik laten aan de redactie weten dat deze jongens beter niet meer op de haven kunnen komen want dan gaan ze even een hartig woordje met deze pubers praten..

Maar ook in de rest van de gemeente Medemblik moesten weer diverse afvalbakken het ontgelden, stuk voor stuk opgeblazen met behulp van vuurwerk.

Deel dit artikel