Snelle service

Inmiddels zijn we wel gewend aan koeriersdiensten als het bezorgen van je maaltijd of het snel leveren van de missende ingrediënten als je spaghetti staat te koken. Deze diensten maken ons leven nóg makkelijker. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een belangrijk document of pakket met spoed te sturen? Zo zijn er zelfs koeriersdiensten, zoals DSA Logistiek, waarbij je 24 uur per dag, 7 dagen per week dringende zaken kunt laten bezorgen. Binnen 45 minuten staat er iemand voor je deur, ongeacht waar je op dat moment bent binnen Nederland. Dit kan bijvoorbeeld je redding zijn als je bruidsjurk of pak nog op het laatste moment moest worden vermaakt, maar je deze wel écht over een paar uur nodig hebt omdat je bruiloft dan begint. Morgen bezorgd is dan simpelweg te laat.

Gevaarlijke stoffen de weg op

Ondanks dat koeriersdiensten al zo oud zijn als de weg naar Rome, denk je er doorgaans niet zo over na wat er dagelijks over de weg wordt vervoert. De vraag rijst dan wat er allemaal in zulke vrachtwagens kan zitten wanneer je die op de snelweg inhaalt. Naast logische opties als bevoorradingen van supermarkten en andere winkels, moeten er bijvoorbeeld ook giftige stoffen worden vervoerd. Dit wordt door speciale vrachtwagens gedaan die deels zijn ingericht als een rijdend laboratorium: er zijn onder andere laarzen, een oogdouche en een brandblusser aanwezig voor de veiligheid. Daarnaast vinden er ook vele medische transporten plaats. Medicijnen en afgenomen monsters moeten natuurlijk snel maar ook zeker zorgvuldig worden bezorgd bij ziekenhuizen en medische laboratoria. Indien nodig kan dit zelfs gekoeld en op elk moment, zodat alle medische (spoed)processen gewoon door kunnen gaan.

Perfect kerstpakket

Heb je weleens meegemaakt dat je jouw kerstpakket met een flinke vertraging pas eind januari kreeg? Terwijl je collega’s allang op de bank hebben zitten genieten van hun glühwein met chocoladekransjes? Ook in dat geval kan een koeriersdienst uitkomst bieden. In plaats van dat een werkgever je zelf laat slepen met een grote doos in de trein of zich afhankelijk maakt van de reguliere post, die dan vaak overbelast is, kan DSA Logistiek dit prima overnemen. Dit is helemaal handig nu veel medewerkers (deels) thuis werken of wanneer je wilt dat alle kerstpakketten tegelijk, en op tijd, worden bezorgd. Proost dus, op een goed(e) kerst(pakket).

Deel dit artikel