RTV West-Friesland

Algemeen

Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten

WEST-FRIESLAND – Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten. Gezond, lekker en budgetproof. Soms is een simpel maaltje als deze snijbonenstamp heel erg welkom.

Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten

Albert Heijn Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 440 K Calorieën 14 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 2 rode uien
  • 3 el zonnebloemolie
  • 250 g cherrytomaten
  • 5 filetlapjes à la minute

Instructies

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Kook de snijbonen in ca. 10 min. beetgaar en giet af.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met peper 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.
  4. Giet de aardappelen af en vang 250 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Meng wat kookvocht en de snijbonen erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de filetlapjes en tomaten.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK