RTV West-Friesland

Foto: Inge Korver Fotografie
Algemeen Bedrijven

Soci.bike kunstfiets Boxie nu verkrijgbaar

ENKHUIZEN – Het kunstproject van soci.bike bakfiets uit Enkhuizen draait op volle toeren. Na de lancering van de beschilderde bakfietsen door Jeroen de Boer, Frank Willems en Maarten Vet, is het nu de beurt aan Boxie uit Hoorn.

Verzonken in zijn eigen droomwereld maakte Boxie als kind al de ene tekening na de andere. Daar is nooit iets aan veranderd. Nog steeds schudt hij het ene na het andere figuur uit zijn mouw. In de loop van de jaren is hij zich steeds meer gaan bezighouden met wat zijn beeldtaal kan betekenen. “Dat is iets wat me de laatste jaren heel erg bezighoudt: hoe kun je ervaringen delen en wat kun je daar mee doen? Dat is mijn drijfveer. Daarnaast moet het er bij mij gewoon uit. Het is het verwerken van de bewondering dat ik hier überhaupt ben.”

Het soci.bike kunstproject past goed bij Boxie omdat hij de zuivere energie die vrijkomt als je een tekening maakt, graag aan kinderen laat ervaren. “Mijn wens is om samen met kinderen te tekenen en dat wat we gemaakt hebben cadeau geven aan iets of iemand. Dat is iets wat gewoon is voor jonge kinderen, dat doen ze al. Maar op het moment dat we ouder worden is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Ik heb ontdekt dat als volwassen mensen hiermee geconfronteerd worden, dat ze ook geraakt worden bij dat stukje dat vroeger zo vanzelfsprekend was. Samen iets maken en onvoorwaardelijk cadeau geven aan een ander.

Het frame van soci.bike was voor Boxie een tekenvel die hij voorzien heeft van zijn visie. Hij hoopt dat iemand heel gelukkig wordt van zijn bakfiets. De unieke Boxie soci.bike is vanaf nu verkrijgbaar via de website van soci.bike!

Over het soci.bike kunstproject

soci.bike heeft het in haar DNA om een sociale plek in de wereld in te nemen en omdat geen ander werk zo uitdaagt dat ‘kleur in je leven brengen’ het verschil kan maken, bedachten zij samen met TheOlifants een kunstproject. In dit project krijgen (startende) kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te laten zien met de soci.bike bakfiets als platform voor hun kunst. De fietsen zijn daardoor uniek – one of a kind – en met de verkoop van de fiets wordt de kunstenaar ondersteund. Zo biedt soci.bike de kunstenaars een platform mét een goed verdienmodel. Een groot aantal kunstenaars had zich aangemeld voor het project. De eerstvolgende soci.bikes worden beschilderd door Boxie en Johe van der One.

Foto: Inge Korver FotografieFoto: Inge Korver FotografieFoto: Inge Korver Fotografie

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK