Spirit’30 verliest ondanks betere eerste helft van Spartanen

HOOGKARSPEL – Een wedstrijd met 2 gezichten Spirit´30 – De Spartanen.  Opmerkelijk was het bericht van scheidsrechter Nausad Mahabali aan het bestuur van Spirit´30, dat hij de assistent scheidsrechters vlaggen voor aanvang van de wedstrijd afkeurde vanwege een “reclame tekst” op deze vlaggen. Men keek verwonderd op omdat er als tekst Spirit´30 op de vlaggen staat. Is dit reclame……

Terwijl De Spartanen in de eerste helft al een vrije schop kregen net buiten het strafschop gebied door Martin de Wit was Michel Smit al dicht bij een doelpunt. Zij kopbal werd gestopt door doelman Mike Hoffer van Spirit´30. Daarna was Spirit´30 de bovenliggende partij in de eerste helft. Spirit´30 had graag gezien dat voormalig coach Jan Berkhout op de bank had gezeten bij de tegenstander. Jan heeft een verleden bij Spirit´30. “Jan (Berkhout-bp) zal niet terug keren” zei Gustava Montenegro na afloop. “ Het bestuur heeft mij gevraagd de klus af te maken”.  “Ik ben meer bezig om topscorer te worden van mijn eigen competitie omdat je dat beter kunt vergelijken.

In de uitwedstrijd tegen Spartanen hadden zij veel balbezit, maar waren wij gevaarlijk op de counter en wonnen we met 2-1. Ik verwacht weer een lastige pot, maar ga toch voor een 2-1 zege”, zei Jordi Klompé vrijdag tegen de krant. Gek is het dat het ongeschreven wet is dat wie een interview aan de krant geeft meestal aan het kortste einde trekt. Maar gezien het verzorgde aanvalsspel in de eerste helft van Spirit´30 kwamen er nog geen doelpunten. Pogingen van Job Reus en anderen spelers van Spirit´30 hadden meer verdiend. De Spartanen probeerde het wel maar dan stond Hoffer goed op zijn plaats.

Ook bij de vrijde schap net buiten het strafschopgebied van Martijn Wit ( De Spartanen) ging over de muur en werd door Hoffer uit het doel geslagen. Even daarna was het had Spirit´30 met legio kansen. Vooral Roel Botman werd vaak op rechts goed aangespeeld. Na vele keren speelde hij de bal nu goed voor en zijn assist kwam op maat terecht bij Topscoorder Jordi Klompé en hij kon zodoende weer een streepje zetten bij zijn totaal van 14. 1-0. Wat ook de ruststand werd. Montenegro was heel gelukkig met zijn wissel van Thomas Sloot voor Ramon Laan. Sloot was heel gevaarlijk met zijn passes in de counter. De Spartanen was steeds heel dicht bij de gelijkmaker. Echter de voetbalwetten zijn onvergefelijk en elke keer was de verdediging van Spirit´30 potdicht. Ook Mike Hoffer bleek een solide sluitpost te zijn. Onterecht zou een doelpunt tegen heel oneerlijk zijn geweest.

Jordi Klompé had het vonnis kunnen voltrekken en zijn doelpunten totaal naar 16 kunnen tillen. Zijn bal ging gelukkig buiten bereik van Ebbelaar tegen de paal. De scheidende trainer Hans Valk van Spirit´30 wisselde een aantal spelers om De Spartanen uit hun opportunistische spel te halen. Het laatste was een verkeerd inzicht. Hans Valk, hij is al 11 jaar verbonden aan Spirit´30 doet een stapje omlaag en gaat volgend seizoen het 2e van Spirit´30 coachen. Zijn plaats bij het eerste wordt overgenomen door Peter Neuvel die nu in Aalsmeer trainer is.  De Spartanen bleef maar komen en de Rood-Witten uit Hoogkarspel stonden met de rug tegen de muur.

“Eindelijk viel het dubbeltje of zeg je kwartje goed”, zei coach Montenegro na afloop tegen ons. Hij had gelijk want in de 90e minuut scoorde Invaller Patrick van Bruggen 1-1. En nog was zijn ploeg niet uitgespeeld. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde Gyanno Jansen de 1-2 voor de ploeg uit Wognum en deze werd bedolven onder een berg van spelers van De Spartanen. Daardoor houden zij aansluiting op de middenmoot van de 2e klasse A.