Stichting Leeuw haalt witte tijger Muba op uit Slowakije.

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

ANNA PAULOWNA – Stichting Leeuw heeft 4 jarige witte tijger Muba opgehaald bij een inmiddels gesloten Hotel Resort in Slowakije. Dit resort zoekt voor een heel aantal leeuwen en tijgers, die gehuisvest zijn naast het hotel, opvanglocaties. De vergunning voor het houden van de dieren is niet verlengd en alle dieren moeten weg voor het einde van 2021.
Afgelopen woensdagnacht is Muba gearriveerd in de quarantaine faciliteit van Stichting Leeuw.

Anderhalve maand geleden zijn twee leeuwinnen Luna en Stella na een noodoproep al door Stichting Leeuw opgehaald bij hetzelfde resort. Aangezien deze dieren bij aankomst in Nederland eerst 30 dagen in quarantaine moeten, kon tijgerin Muba toen nog niet mee vanwege een beperkt aantal quarantaine verblijven. Stella en Luna hebben inmiddels de quarantaine verlaten en verblijven nu in het hoofdgebouw van Stichting Leeuw. Hierdoor was er weer ruimte in de quarantaine voor Muba.

Deze quarantaineperiode wordt gebruikt om ziektes uit te sluiten en om een dier rustig te laten wennen aan de dierverzorgers. In de quarantaine krijgen dieren genoeg verrijking, zodat ze zich niet gaan vervelen.

Op het eerste oog lijkt het dier gezond. Wel kijkt ze een beetje scheel. Dat is een afwijking die helaas vaker voorkomt bij witte tijgers. De witte tijger is geen soort, maar een vorm van mutatie. Ze komen dan ook in het wild niet voor. Door doorfok en inteelt om de witte kleur te krijgen, hebben veel witte tijgers klinische afwijkingen.

Er zijn nog altijd een aantal dieren bij het resort waarvoor nog opvang gezocht wordt. Stichting Leeuw heeft daarom ook de hulp ingeroepen van andere organisaties met het verzoek hulp te bieden waar mogelijk.

Foto aangeleverd

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category