RTV West-Friesland

Algemeen

Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn

WEST-FRIESLAND – Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn. De paprikapoeder geeft deze stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn die heerlijke rokerigheid.

Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn

Albert Heijn Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn Stoof met kikkererwten, tomaat, paprika en tonijn Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 355 K Calorieën 24 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 gele paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 1½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 800 g kikkererwten in blik
  • 800 g biologische tomatenblokjes in blik
  • 290 g Princes tonijnstukken in water
  • 20 g verse peterselie

Instructies

  1. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve repen. Snijd de knoflook fijn.
  2. Voeg de paprika, knoflook, paprikapoeder en komijn toe aan de ui en bak 5 min. mee. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg samen met de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
  3. Laat ondertussen de blikjes tonijn uitlekken en snijd de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en zout. Schep de peterselie en ¾ van de tonijn erdoor en verdeel de rest erover.

Extra

Combinatietip: Lekker met citroen.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK