Stoommachinemuseum Medemblik in teken van ‘superstoom, alles wat kan draaien, draait’

MEDEMBLIK – Op zaterdag 18 en zondag 19 juni halen we bij het Nederlands Stoommachinemuseum, gevestigd in het voormalig stoomgemaal Vier Noorder Koggen, alles uit de kast: dan draaien niet alleen de machines binnen maar worden ook een aantal machines in de machinetuin onder stoom gebracht. De stoomhijskraan tilt hele boomstammen op de stoomraamzaag waar ze tot planken worden gezaagd, de Henschel stoomwals rijdt puffend in ‘t rond en in de museumhaven kun je de kolengestookte emmerbaggermolen in bedrijf bezichtigen. De draaiende emmers hoor je al van ver.

Museumstoomtreintje Romulus

Op het museumterrein rijdt het 7 ¼ passagiersstoomtreintje Romulus over een traject van honderd meter spoor. Voor € 1 maak je een ritje met de modelstoomtrein die stoomwolken puffend in beweging komt. Leuk voor kinderen én volwassenen! Tickets zijn verkrijgbaar bij de kassa in het bezoekerscentrum of bij de kaartjescontroleur van de trein.

Rondvaarten Koggevaarder

Museumbezoek én varen combineren? Kies dan voor een combinatieticket museumbezoek én rondvaart door het waterrijke gebied rondom Medemblik. Schipper Rob Smak vaart met zijn passagiers in een klein uur langs de mooiste plekjes. Per vaartocht kunnen maximaal 20 personen mee. Tarieven combinatieticket museumbezoek én rondvaart: kinderen 5-12 jaar € 12,50, jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen € 15. Museumkaarthouders betalen € 8. Vertrektijden zaterdag en zondag vanaf het museum om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Reserveren via 0227 544732.

Nederlands Stoommachinemuseum

  • Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.
  • Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl
  • Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.

Toegangsprijzen:

Kinderen (5 – 12 jaar)                                  € 6,00

Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar  € 9,00

Deel dit artikel