Strafschop beslist De Valken – DWB. 1-0

HEM – Ook moeilijke wedstrijden over de streep trekken en daarbij het geluk een beetje afdwingen. Dat is wat Valken deed tegen DWB. Het zag er lange tijd naar uit dat de teams die aan elkaar gewaagd waren elkaar na 90 minuten in evenwicht zouden houden. Maar nadat Rick Boon diep gestuurd werd en in het strafschopgebied in de rug ten val gebracht werd, mocht Jeremy Vreeker vanaf elf meter de winnende 1-0 binnenschieten. Dat ging overigens ook maar net aan, want de doelman leek eerst de bal te keren. Het was meer spannend dan goed in dit duel. Steeds waren er fases waarbij dan weer de ene en dan weer de andere ploeg de meeste kansen of kansjes kreeg. Valken had kunnen scoren via een verre vrije trap van Kor Mantel die uiteindelijk een gevaarlijke doelpoging bleek. Ook uit de corner daarna ontstond er een goede kans voor Jeremy Vreeker die de bal in bovenhoek probeerde te schieten, wat ook bijna lukte.

Tekst loopt door onder de foto

Zowel de Valken als DWB knokten voor elke bal (Foto: Bert Putters)

Na rust had Loek Groot de redding van de wedstrijd toen hij in een 1-op-1 duel het hoofd koel hield en net op tijd zijn linkerbeen uitstak, waardoor hij een vrijwel zeker lijkend doelpunt wist te voorkomen. De doelman deed het ook in de rest van de wedstrijd goed. DWB had een beetje hetzelfde euvel als Valken en dat was in de buurt van het doel komen maar het doelpunt niet weten te maken. Valken bleek dus de meest gelukkige ploeg met de vrij late, maar onomstreden  toegekende strafschop.

Jeremy Vreeken neemt de strafschop (Foto: Bert Putters)

Wat trouwens wel komisch is, is dat Valken met DWB als reclame op de borst speelde tegen de gelijknamige vereniging uit De Weere, al staat bij ons DWB natuurlijk voor het aannemingsbedrijf dat de hoofdsponsor De Wit Besseling is. Volgende week moet Valken uit naar Spierdijk om het op te nemen tegen Sint George. Het publiek zal in groten getale moeten afreizen om de wedstrijd te kunnen volgen, want de trouwe Twitter-verslaggever vertoeft dan in het zonnige Lissabon en heeft dan bij uitzondering even geen tijd voor De Valken, aldus en ook dank aan Ron Laan voor zijn verslag..

Kor Mantel komt met een assist (Foto: Bert Putters)

DWB eindigde vlak voor de tijd met tien man. Aanvoerder R. Langedijk kreeg 2x geel en dus rood. Direct na afloop vroeg Bert Putters, die slechts een helft aanwezig was, aan trainer Rutger de Vreeze welke van de twee 0-0 of 1-0 de terechte uitslag vond. “Ik geef hier geen commentaar op”, was zijn Van Gaalse manier van antwoorden. “ Hij gaat gelukkig weg bij ons”, reageerde een supporter van DWB die het gesprek opving. Volgend jaar krijgen zij de Zaankanter Kees Koeman als trainer, die Victoria O na 8 jaar verlaat.