Strenge voorwaarden voor de feesttent tijdens het Draverijweekend

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik staat toe dat van vrijdag t/m maandag een feesttent wordt geplaatst op het parkeerterrein op de Oude Haven naast het oude Stadhuis in Medemblik. Maar daar zijn wel strenge voorwaarden aan verbonden.

De gemeente Medemblik laat weten dat onder de huidige coronamaatregelen een feesttent voor maximaal 750 bezoekers met een coronatoegangsbewijs is toegestaan, maar ook dat de gemeente Medemblik als extra voorwaarde eist dat er zes beveiligers voor het evenement en de uitloop van het publiek gaan worden ingezet. De eindtijd is gezet op 00:00 uur met een uitloop van een half uur om de bezoekers de gelegenheid te geven om weg te gaan.

De feesttent zelf zal aan drie kanten open zijn om zo de ventilatie binnen de tent te kunnen garanderen. Dit zal wel automatisch betekenen dat er wat meer geluidsoverlast zal zijn voor de direct omwonenden.

Rottigheid

Omdat in het verleden de nodige rottigheid plaatsvond tijdens het Rondom Weekend, veelal veroorzaakt door jongeren die de wijken introkken om daar rottigheid te schoppen, heeft de gemeente Medemblik besloten dat het vertrekkende publiek door middel van hekken en beveiligers richting de Nieuwstraat worden gestuurd, naast deze maatregelen zullen er naast de zes beveiligers ook nog eens extra beveiligers worden ingezet die samen met de Boa’s alles in de gaten gaan houden. Ook is er meer politie aanwezig tijdens de feesten in de tent en na afloop.

Deel dit artikel