Striptekenwedstrijd: Droppie Water 40 jaar

MEDEMBLIK – Droppie Water bestaat 40 jaar! En dat gaan de 21 waterschappen vieren. Het stripfiguurtje leert kinderen alles over schoon en voldoende water en vellige dijken. Alle basisscholen in Nederland ontvangen rond 1 september een uitnodiging om mee te doen aan een striptekenwedstrijd.

In 1981 verscheen de eerste strip van Droppie Water in Zuid-Holland bij het toenmalige Hoogheemraadschap van Schieland. Deze strip ging over het schoonmaken van rioolwater. De striptekenwedstrijd heeft hetzelfde onderwerp. De origineelste en mooist ingekleurde strip wint een prijs. Insturen kan tot 24 september. Op 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, reiken Janouk Kelderman van Klokhuis en de striptekenaar van Droppie Water, Robert van der Kroft, de prijs uit op de school van de winnende leerling.

Droppie heeft sinds kort ook een Facebookpagina. Daar staat ook alle info over de striptekenwedstrijd.

Eerste stripboekje vernieuwd

Het allereerste stripboekje van Droppie Water is vanwege het jubileum vernieuwd. Het is herschreven naar de laatste ontwikkelingen op de rioolwaterzuivering en heet nu ‘De reis van het rioolwater’. Alle basisscholen krijgen een exemplaar. Het boekje is ook te bestellen via de webshop van Droppie.

Op de website van Droppie Water staan onder meer video’s en spelletjes voor kinderen en lesmateriaal voor scholen. Facebook: www.facebook.com/droppiew…

Deel dit artikel