SV Enkhuizen verzaakt tegen Kleine Sluis

ENKHUIZEN – Teleurgesteld, dat is precies de juiste omschrijving die de spelers van SV Enkhuizen voelden toen de prima fluitende scheidsrechter de wedstrijd tussen SV Enkhuizen en Kleine Sluis uit Anna Paulowna affloot . Vooral teleurgesteld omdat de ploeg in de allerlaatste seconden van de wedstrijd een gelijkspel door de vingers zag glippen.

In het begin van de wedstrijd leek het erop dat SV Enkhuizen over de ploeg uit Anna Paulowna zou gaan heen walsen, met attractief aanvallend voetbal werd het doel van Kleine Sluis opgezocht wat zich uitbetaalde met een zeer fraaie treffer in de negende minuut door Michael Mantel, 1-0.

Maar daarna leek wel of er een schakelaar bij de spelers van SV Enkhuizen omging, van mooi aanvallend voetbal en het verder onder druk zetten van Kleine Sluis was het juist de tegenstander die het heft in handen  nam en op zoek ging naar de gelijkmaker. Billy Ray Zwart was voor Kleine Sluis erg dichtbij de gelijkmaker maar zag de bal op de paal belanden, maar de 1-1 kwam vlak voor rust toch op het scorebord door een doelpunt van Melvin Damsma die de keeper van SV Enkhuizen kansloos liet.

Na de pauze kwam er een herboren SV Enkhuizen het veld op, wederom ging de bal weer met verve richting het doel van Kleine Sluis en het duurde dan ook niet lang toen Roan Groot een voorzet wist in te tikken, 2-1. Maar net zoals in de eerste helft lieten de speler van Kleine Sluis de kop niet hangen en gingen pressie voetbal spelen om de verdediging van SV Enkhuizen te breken en zo de gelijkmaker op te zoeken.

Dat gebeurde dan ook in de 70ste minuut toen de verdediging van SV Enkhuizen, die normaal staat als een huis, even een moment van verslapping had waardoor Billy Ray Zwart zijn tweede treffer kon aantekenen. SV Enkhuizen probeerde nog wel de 3-2 op het scorebord te krijgen maar ondanks stevig aandringen lukte die niet en viel vlak voor het fluitsignaal in blessuretijd wist Geert Weel van Kleine Sluis toch nog de 2-3 voor de gasten uit Anna Paulowna te maken en zo met de drie punten terug te keren naar Anna Paulowna.