Terugkijken naar een zeer geslaagde draverij Medemblik met Archange de Jiel die zijn titel met succes verdedigde

MEDEMBLIK – Het zit er weer op, ‘De Dag der Dagen’ is weer voorbij en nu moeten we weer een jaar teren op de herinnering dat twee horeca-exploitanten ons een fantastisch weekend hebben gegeven in de feesttent en dat de draverijvereniging de Dag der Dagen ook tot een klinkend succes hebben gemaakt. Ondanks dat er strenge coronamaatregelen zijn kreeg het bestuur het groene licht van burgemeester Frank Streng die daarvoor ook uitgebreid werd bedankt door voorzitter Hans Nipshagen tijdens de draverij.

Primeur

Harddraverijvereniging Prins Hendrik had in nauwe samenwerking met de gemeente Medemblik de primeur om voor het eerst sinds de coronacrisis een kortebaan op de straat te organiseren. Zij beleefden een prachtige middag. Naast de mooie sport was het ouderwets gezellig langs de baan, waar publiek alleen met een coronabewijs en geldig ID welkom was. Donderdag is Enkhuizen, met de kortebaan op de Paktuinen, als tweede aan de beurt.

Archange de Jiel wederom de sterkste

Archange de Jiel heeft de eerste reguliere kortebaan na de coronabreak gewonnen. De pupil van trainer Sjaak Snoek, in Medemblik bijgestaan door Rick Wester, rekende tijdens de finale af met Ronny Brandt en Mats Wester, de jongere broer van de winnende pikeur.

Coktail Bar, net zoals Archange de Jiel en Ronny Brandt in eigendom van Stal de Groningers, maakte het feest voor de enthousiaste liefhebbers compleet door het brons te pakken. Omdat pikeur Mats Wester in de halve finale tegen zijn andere paard lootte, nam John Dekker vanaf dat moment zijn plek op de sulky over. Hampshire F Boko (Aad Pools) finishte moegestreden als vierde.

Foto huldiging Archange de Jiel aangeleverd


Foto’s: Pascal van As

Deel dit artikel