Tessa Neefjes viert rentree met bronzen plak tijdens het NK

WERVERSHOOF – Leken maagklachten eerst nog roet in het eten te gooien bij de Wervershoofse, maar als snel bleek dat het peloton tijdens het Nederlands Kampioenschap op de VAM-berg in het Drentse Wijster rekening moest gaan houden met de dadendrang van Tessa Neefjes.

Het zware parcours zorgde er al snel voor dan het peloton flink werd uitgedund. Het overgebleven peloton wist een ronde voor het einde een weggesprongen rijdster terug te pakken waardoor het duidelijk werd dat er om de zege moest worden gesprint.

De sprint was heuvel op en daar wist Tessa Neefjes als derde in de sprint over de streep te komen waarmee de cirkel rond is.  In 2016 pakte Tessa Neefjes als 19-jarige het Nederlands Kampioenschap en gloorde er een prachtige toekomst die helaas door een zwaar ongeval, ze werd tijdens een training in de Ardennen aangereden en lag lange tijd in de lappenmand.  Via het mountainbiken is ze nu weer terug bij het wegwielrennen en moet er weer rekening worden gehouden met de dadendrang van de wielrenster uit Wervershoof.

Deel dit artikel