Theaterkerk Wadway: Het Volk De Bezoeking

WADWAY – In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken. In een ver verleden waren zij beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger.

In De Bezoeking graven zij diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk La Traviata. Figuren uit deze opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen.

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk zorgt voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

Roest: Wigbolt Kruijver. Harderwijk: Bert Bunschoten. Moeder Harderwijk: Minke Kruijver.

Schoonmaakster: Karlijn Kruijver. Concept: Minke Kruijver en Steef de Jong. Tekst en liedjes: Minke Kruijver. Muziek: Minke Kruijver en Steef de Jong. Regie: Minke Kruijver.

vormgeving: Steef de Jong, Jan Heijer en Ernie Kruijver. Lichtontwerp: Ed van Liemt. Techniek: Hans van Leuven.

De Bezoeking is de laatste reisvoorstelling van Toneelgroep Het Volk. Ook deze laatste is gemaakt door en met de al jaren bovenstaande vaste ploeg mensen voor en achter de schermen.

We moeten wennen aan een toekomst zonder et Het Volk. U kunt in Wadway nog éénmaal genieten van deze bijzondere toneelgroep.

www.toneelgroephetvolk.nl

Toegangsprijs vriend/cjp € 19,50 overigen € 21,50

Deel dit artikel