RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Algemeen

Themamiddag Muziek en Dementie in de Oosterkerk Hoorn

HOORN – Voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals binnen en buiten de zorg in het kader van het ‘Festival Hoorn – Oude Muziek Nu’ in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland, Geriant, de Ouderenraad Hoorn en Diva Dichtbij.

Dementie is vandaag de dag een belangrijk maatschappelijk thema. De Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu voelt zich betrokken bij deze problematiek, vooral omdat meer en meer blijkt dat kunstbeoefening en vooral muziek een zeer positieve uitwerking hebben op ouderen met dementie. Muziek activeert en brengt hem of haar vreugde en energie. Veelal leven ouderen op bij het beoefenen van muziek.

De Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu wil hieraan op haar eigen manier bijdragen in de hoop dat muziekbeoefening met ouderen met dementie verdere aandacht en verspreiding kan krijgen. Diva Dichtbij verzorgt een workshop waarin wordt getoond hoe daar met ouderen met dementie gewerkt wordt. Aan het eind is er een gespreksronde waarin wordt verkend wat de verdere mogelijkheden zijn met muziek en dementie.

Kort concert door Isabella Scholte (sopraan) en Elizabeth Ford (piano)
Aan het eind van de themamiddag verzorgen Isabella Scholte en Elizabeth Ford een kort concert waarin we worden meegenomen met liederen uit landen over de hele wereld. We bezoeken Frankrijk, Duitsland, Italië, USA, Latijns-Amerika en Nederland.

Deelname themamiddag
De deelname aan deze themamiddag is gratis. We vragen u wel om u aan te melden. Na afloop van de themamiddag en het concert aan het eind daarvan is een vrije gift welkom. U kunt ook direct doneren aan Alzheimer Nederland, afdeling West-Friesland.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen