RTV West-Friesland

Thomas Eveleens is de nieuwe dirigent van Ons Genoegen
Cultuur

Thomas Eveleens volgt Marije Koopmans op als dirigent van Ons Genoegen Wognum

WOGNUM – Na het laatste concert onder leiding van Marije Koopmans op 7 november begon de zoektocht naar een nieuwe dirigent voor Ons Genoegen uit Wognum. Uit een voorselectie van drie kandidaten kozen de leden een nieuwe dirigent.

Na de proefdirectie door drie dirigenten op 2 februari, is Thomas Eveleens gekozen tot de nieuwe dirigent!  De 31-jarige dirigent, trombonist en slagwerker uit Berkhout gaat zich ontfermen over het grote orkest én over de aspirant leden in het brugorkest. Woensdag 16 februari gaat hij van start bij Ons Genoegen. De vereniging is blij met de snelle benoeming en verwacht met deze dirigent het jubileumjaar en de daaropvolgende jaren prima vooruit te kunnen. Net als het orkest, heeft Thomas er veel zin in.

Dit jaar 2022 viert de muziekvereniging het 100-jarig bestaan. Het jubileumjaar is van start gegaan met een digitale toost met champagne. Een eeuwfeest kan je niet zomaar voorbij laten gaan. Dit is wel iets om trots op te zijn én om bij stil te staan.

Jubileumactiviteiten

Stil staan bij het jubileum doet Ons Genoegen dan ook het komende jaar. Met verschillende activiteiten, voor de leden én voor de achterban.  De hele vereniging gaat deze zomer een weekend eropuit, in oktober staat weer een Maestro-concert gepland. En ja, bij een jubileum hoort natuurlijk ook een jubileumconcert. Dat is gepland op zaterdag 25 maart 2023. Over 100 jaar valt heel veel te schrijven en te memoreren. Hiervoor heeft de vereniging samenwerking gezocht met de historische vereniging De Cromme Leeck. In 2023 wordt de kroniek van 100 jaar Ons Genoegen in het jaarboek van de Cromme Leeck opgenomen.

Nieuw erelid

In de onlangs gehouden jaarvergadering werd een van de leden benoemd tot erelid. Het erelidmaatschap wordt alleen bij (hoge) uitzondering verleend aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging. Volgens alle leden van Ons Genoegen voldoet Trudy Schouwe-Schouten aan deze criteria. Daarom is zij vorige week benoemd tot erelid. Ze speelt al meer dan 50 jaar saxofoon bij Ons Genoegen, heeft zich een aantal jaren ingezet als penningmeester en staat altijd voor de vereniging klaar.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen