RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Tikka masala met vegetarische kipstukjes en bloemkoolrijst

WEST-FRIESLAND – Tikka masala met vegetarische kipstukjes en bloemkoolrijst, Jaja, wij zijn altijd wel in voor zo’n snelle vegetarische ’tikka masala’.

Tikka masala met vegetarische kipstukjes en bloemkoolrijst

Albert Heijn Tikka masala met vegetarische kipstukjes en bloemkoolrijst Tikka masala met vegetarische kipstukjes en bloemkoolrijst Uitprinten
Aantal: 4 Voorbereiden: Bereiden:
Voedingswaarden 670 K Calorieën 36 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 5 el arachideolie
  • 300 g vegetarische kipstuckjes
  • 450 g Tikka Massalasaus
  • 2 naanbroden naturel
  • 400 g koelverse bloemkoolrijst
  • 250 g diepvries tuinerwten
  • 1 limoen
  • 15 g verse munt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en vegetarische kipstukjes 4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de tikka masala saus toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  2. Verwarm ondertussen de naanbroden ca. 4 min. in het midden van de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst en tuinerwten 4 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de munt fijn. Breng de tikka massala op smaak met 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst met de tuinerwten en de tikka masala over diepe borden. Bestrooi met de munt en het limoenrasp. Snijd de naanbroden in stukken en serveer erbij.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK