Toeristisch punt Medemblik zoekt vrijwilligers

MEDEMBLIK – Afgelopen week vond de kick-off plaats van Tourist Information Medemblik (TIM). Het toeristisch informatiekantoor is gevestigd in belevingswinkel MEET Medemblik aan Nieuwstraat 58 en zal tijdens schoolvakanties bemand zijn.  Hiermee wordt gehoor gegeven aan een langgekoesterde wens van toeristische ondernemers, musea én winkeliers. TIM is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Ondernemersfonds Medemblik (SOM).

Bezoekers kunnen bij het informatiepunt in het eeuwenoude pand terecht met vragen, voor eenvoudige reserveringen, folders, plattegronden en het toeristisch magazine ‘Rijk aan verhalen’. Ook worden er diverse excursies georganiseerd. Dit alles met als doel het profileren van Medemblik als gastvrije gemeente waar veel te doen en te beleven is om zo de besteding door de (dag)toerist te stimuleren.

SAMENWERKING

Het kantoor op Nieuwstraat 58 vormt een uitbreiding op de reeds bestaande toeristische informatiepunten bij Lodge 61 en Stadshavens Medemblik (Pekelharinghaven). Met het openen van dit derde punt ontstaat een goede geografische spreiding waarmee ieder type toerist wordt bereikt. Onder de naam ‘Tourist Information Medemblik’ (TIM) werken de drie punten nauw met elkaar samen op het gebied van informatie- en foldervergaring. Ook is gekozen voor een eenduidige uitstraling en logo dat geïnspireerd is op de huisstijl van de campagne ‘Rijk aan Verhalen’. Dit alles in samenspraak met het Toeristisch Platform, vertegenwoordigd door toeristisch coördinator Anja Ippel.

Tekst loopt door onder de foto

Carla en Paddy zoeken collega’s voor het Toeristisch informatiepunt Medemblik

Overige faciliteiten

Het informatiepunt is gevestigd in de winkel van MEET Medemblik. Naast local art, crafts, gifts en souvenirs, vind je bij MEET Medemblik een opengesteld toilet met minder-validen voorziening en babyverschoningsfaciliteit. Ook kunnen bezoekers in de winkel genieten van lokale kunst in expositieruimte ‘MEET Local Art’. 

WENS

Tijdens bijeenkomsten van het toeristisch platform en EventMedemblik, is door partijen uit het toeristisch veld meermalen de wens geuit tot het openen van een bemand toeristisch informatiepunt in het centrum van Medemblik. Ook in de Retailvisie van Horeca- en winkeliersvereniging MEVO wordt een bemand informatiepunt in het winkelgebied benoemd als onmisbaar en dé manier om uiting te geven aan goed gastheerschap.

Veelzijdig toeristisch aanbod

Tijdens Nederlandse en Duitse schoolvakanties is het informatiepunt op de Nieuwstraat dagelijks bemand tussen 10.30- en 14.30u. Naast Engelse- of Duitse spreekvaardigheden, beschikken de vrijwilligers over de nodige kennis van de toeristische sector in gemeente Medemblik. Tijdens een middag vullende training heeft  toeristisch coördinator Anja Ippel de medewerkers wegwijs gemaakt in het veelzijdige aanbod.

Ondernemersfonds Medemblik 

Voor de opstart van TIM is een bijdrage ontvangen van Stichting Ondernemersfonds Medemblik (SOM). Het Ondernemersfonds Medemblik verbindt ondernemers door lokale initiatieven die een gezamenlijk belang dienen, financieel te ondersteunen. 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Voor het tourist-informationteam op de Nieuwstraat, is TIM opzoek naar vrijwilligers. Daarom zal half mei een tweede training plaatsvinden. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden bij Corona Rentenaar, telefoon 06-26354975 of mail corona@promoject.nl.

Deel dit artikel