Tom Beerepoot(VVD) laat duidelijke scheuring binnen de coalitie Medemblik zien

MEDEMBLIK – Waar al lange tijd sprake van was werd donderdagavond duidelijk zichtbaar toen tijdens gemeenteraadsvergadering Tom Beerepoot(VVD) met een motie op tafel kwam, die gesteund werd door de ChristenUnie, D66 en de BAMM, om het college opdracht te geven om zo snel mogelijk met USP Vastgoed, Kuin en Klokgroep om tafel te gaan zitten om zo het plan Commandeur in Wognum, goed voor 350 huizen, te gaan uitvoeren.

De vier partijen willen dat het college veel meer vaart maakt met het bouwen van woningen en niet eerst de besloten vergadering willen afwachten waar een besluit moet worden genomen over de bouwplekken. Voor de overige partijen was dit het vuurtje dat het lontje in het kruitvat aan stak en tot ontploffing bracht.

Tom Beerepoot (VVD)

Druk vanuit de Dorpsraad, maar ook van uit de inwoners in Wognum is groot erkende Tom Beerepoot maar vond ook wethouder Andrea van Langen (VVD) in zijn pad. Volgens haar is het niet mogelijk om alle plannen die al op tafel liggen aan de kant te leggen om het plan Commandeur direct te gaan uitvoeren. Vooral omdat dit plan op veel weerstand kan rekenen bij de provincie omdat het buiten de bebouwde kom ligt.

Op het laatst moest zelfs burgemeester Frank Streng ingrijpen toen de discussie begon uit te lopen op een ordinaire scheldpartij over en weer. Zeker toen Tom Beuker van de fusiepartij Morgen! Beerepoot en de VVD er van beschuldigde een spelletje te spelen, wat weer kon rekenen op een felle reactie van Tom Beerepoot die riep dat de VVD niets anders wil dan woningen bouwen voor de inwoners van de gemeente Medemblik en dat vooral het CDA, GemeenteBelangen en de fusiepartij Morgen! dit al jarenlang blokkeren. ‘Het enige wat wij doen is zeiken en ondertussen zitten duizenden mensen op een woning te smeken,‘ aldus een withete Beerepoot.

Volgens Beerepoot is de afgelopen vier jaar er alleen maar gepraat over bouwen bouwen en bouwen maar stemde vooral het CDA telkens tegen woningbouwplannen.

Dat deze coalitie op haar einde loopt bleek dus nogmaals duidelijk donderdagavond, de VVD fractie begint zich meer en meer af te zetten tegen haar coalitiegenoten en dan vooral richting het CDA die zij al vaker hebben aangevallen over het niet daadkrachtig te durven op te treden.

Deel dit artikel