Tommy de Weerd als vanouds bijna een hattrick.

Zaandam – Tommy de Weerd was weer helemaal topfit na vorig seizoen toen hij last had van een liesblessures. Hij ontplooide dit al gelijk in de eerste minuten van de wedstrijd. Toen we alles net een beetje op orde hadden. Het bestuur van Hercules Zaandam had vooraf niet alles op orde en zeker ook Always Forward niet. Forward had een niet leesbare opstelling via Watts App doorgestuurd. Toen uw verslaggever onder hilariteit van mensen op de bank bij de Hoornse club, de verkeerde namen doorgaf, was er niemand in de begeleiding van Always Forward die een helpende hand uitstak, Jammer. Daarom moesten wij alles met kunst en vliegwerk de opstellingen goed op papier krijgen. Omdat er veel nieuwe spelers binnen de gelederen meededen. De uitstekend leidende Scheidsrechter Jimmy Wa Bwanda, geboren in Amsterdam en nu wonend in Oostzaan, floot even over twee voor de aftrap. Always Forward hield bal bezit en een keurige assist van Joost Ruttenberg, die Forward was trouw gebleven, kwam op maat bij Tommy de Weerd en die had een hoek voor het uitzoeken. De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Over en weer vielen er kansen. Beide ploegen zijn ingedeeld in de poule met ZVC´22 (Zaandam) en De Rijp. In de 29e minuut was er een aanval van Always Forward iedereen taste mis en Tommy de Weerd kon in een uiterste poging de bal nog binnentikken. Omdat hij onreglementair tegen de grond was gewerkt, floot Scheidsrechter Jimmy Wa Banda voor een strafschop. En kon Rafael Lindenberg met een rode kaart vetrekken. Joost Ruttenberg schoot hard en onhoudbaar in de rechterhoek. Terry Bosma was kansloos. 0-2 Vlak voor rust scheen Kevin Wijndal van Hercules nog te hebben gescoord, maar is ons helemaal ontgaan. 1-2. Na rust een ontketend Hercules, maar Detmers hield zijn doel verder schoon. Al dan niet geholpen door paal en lat en ook enkele attente verdedigers. Vanuit de verdediging kwam er een goede pass op Joost Ruttenberg, De assistent van Hercules had over het hoofd gezien dat Ruttenberg op eigen helft stond en vlagde. De goed meegelopen scheidsrechter Wa Bwanda had dit ook gezien en negeerde het vlagsignaal. Ruttenberg had een open veld voor zich en niet zelfzuchtig speelde hij de bal af op Tommy de Weerd die 1-3 liet aanteken. Always Forward zat op rozen. Even daarvoor eenzelfde situatie als voor de rust bij Hercules. Nu liep Aanvoerder Cemil Zaal tegen een rode kaart aan wegens een zware overtreding. Kevin Wijndal mocht van 11 meter Tristan Detmers testte, maar die ranselde de bal uit de rechterhoek en hield Forward in de race. Het doelpunt van Jamie Heringa was voor de statistieken. Ruttenberg had nog de 4 op zijn schoenen, maar nu was er niemand meegekomen en kon Bosma de bal wel keren. 2-3. Bleef de eindstand. 6 gele en 2 rode kaarten gaf Jimmy Wa Bwanda en daar was niets aan af te dingen. Het was hier en daar een stevige pot voetbal. Volgende week speelt Always Forward om 17:00 uur tegen de nieuwe Zaanse zaterdag fusieclub ZVC´22.