Toneel en fado in Wadway

WADWAY – Op vrijdag 12 november speelt theatermaker Tim Honnef zin voorstelling The Things I Never Told You in Theaterkerk Wadway. Op zaterdag 13 november wordt de vloer vrijgemaakt voor Quatro Ventos met hun muzikale Fado Mundo. Aanvang telkens om 20.30 uur, alle info zie ook www.theaterkerkwadway.nl

The Things I Never Told You is een voorstelling over halve waarheden en hele leugens, identiteit, obsessie, medicatie, angst en de dingen die je achterlaat. Een voorstelling voorgelezen door een acteur die belooft dat geen woord gelogen zal zijn. Hopelijk maakt belofte geen schuld….

De Portugese zanger en gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van het ijzersterke fadokwartet Quatro Ventos. Om te laten zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre, brengt de groep in Fado mundo een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken. Hierbij valt te denken aan fado-arrangementen van nummers van onder meer Ramses Shaffy, Sting, Charles Aznavour en Jacques Brel. Daarnaast spelen de mannen de in hun ogen mooiste fado’s die ooit zijn geschreven.

Deel dit artikel